Politică

Gelu Vişan, atac kamikaze la PDL Dolj

Fostul om de casă al lui Berceanu vrea capul rivalului Ştefan Stoica

Scandalul dintre Gelu Vişan şi PDL Dolj pare să nu se mai termine. Început în urmă cu două săptămâni cu câteva declaraţii halucinante ale deputatului Gelu Vişan, scandalul a atins apogeul săptămâna aceasta. Acuzat că vorbeşte fără a aduce probe, Gelu Vişan a venit cu probele mult aşteptate spre uimirea tuturor. Rând pe rând, Radu Berceanu, fostul preşedinte al PDL Dolj, Ştefan Stoica, consilier judeţean şi vicepreşedinte PDL, Marian Jean Marinescu, actualul preşedinte PDL Dolj, cât şi fostul premier Emil Boc şi Anca Boagiu au fost aduşi în discuţie de Gelu Vişan. Nu a scăpat nici deputatul ales în colegiul 2 din Dolj, Constantin Dascălu.

Marian Jean Marinescu: „Nu ştiu de niciun scandal”

Liderii partidului se pare că încearcă să se scuze, invocând tot felul de pretexte. Contactat telefonic, preşedintele Partidului Democrat Liberal Dolj şi totodată europarlamentar, Marian Jean Marinescu a avut un răspuns surprinzător. “Ce scandal? Nu ştiu de niciun scandal la PDL”, a precizat europarlamentarul. După ce şi-a reamintit, Marian Jean Marinescu ne-a trimis la un comunicat de presă dat în urmă cu câteva zile, prin care se spune că deputatul Gelu Vişan a adus mari prejudicii partidului. Aceştia l-au chemat în instanţă pe Gelu Vişan şi îi cer suma de 500.000 de lei, reprezentând daune.

Gelu Vişan contraatacă

Surpriză mare săptămâna aceasta când deputatul Gelu Vişan a venit cu mult aşteptatele probe. Totul a început, spune el, în anul 2005. „În anul 2005 a venit Ştefan Stoica la mine şi a spus «hai să facem amândoi o firmă, să punem mâna pe lucrările din Dolj». Această firmă a început să exercite presiuni asupra primarilor din Dolj, pe care îi obligau să ia lucrări.” Se pare că sumele erau atât de mari, încât primarii au început să se plângă că nu mai suportă. „Domne, nu mai pot, au căşunat pe mine!”, i s-ar fi plâns un primar deputatului Gelu Vişan, conform spuselor acestuia. Acesta s-a dus la deputatul Constantin Dascălu. „M-am dus unde nu trebuia, la domnul Constantin Dascălu, al cărui băiat era acţionar în firmă”. Şi-a dat seama după aceea de greşeală.

Ruptura cu Radu Berceanu a reprezentat-o stadionul Tineretului

Dragostea pentru simbolurile Craiovei par să îi fi adus deputatului Gelu Vişan ruptura de un om care i-a fost cândva prieten. „Eu cu Radu Berceanu m-am înţeles foarte bine. Nu am avut niciodată probleme. Ruptura s-a produs în momentul în care a vrut să dărâme stadionul Tineretului”, susţine Vişan. Acesta a mai spus că acolo trebuia să se construiască un Hypermarket, însă el nu a fost de acord şi s-a opus vehement. „Licitaţia pentru Hypermarket fusese deja câştigată, tot ceea ce lipsea era spaţiul. Trebuia să se demoleze stadionul Tineretului, însa eu m-am opus acestui proiect”, potrivit spuselor lui Gelu Vişan. Tot el a reamintit că în primă fază şi-a dat acordul, dar a revenit după aceea. “Am vrut să văd până unde pot merge”, insinuează Vişan. Deşi am încercat să aflăm şi părerea fostului Ministru al Transportului şi fost preşedinte al Partidului Democrat Liberal, Radu Berceanu, acesta a refuzat să răspundă la telefon.

"Eu cu Radu Berceanu m-am înţeles foarte bine. Nu am avut niciodată probleme. Ruptura s-a produs în momentul în care a vrut să dărâme stadionul Tineretului.", Gelu Vişan

Ştefan Stoica şi utilajele intrate ilegal în ţară

După ce subiectul Radu Berceanu a fost stins, i-a venit rândul consilierului Ştefan Stoica să intre în colimator. Acesta este acuzat că ar fi introdus câteva utilaje în ţară pentru care nu s-a plătit taxa de intrare. În acel moment s-a făcut o anchetă şi Ştefan Stoica, cel care era director la Direcţia de Drumuri şi Poduri, a fost destituit din funcţie. A fost un adevărat cutremur în sânul PDL-ului. Toată organizaţia de Dolj, cu domnul Berceanu în frunte, a venit la Bucureşti cu domnul Stoica, s-au întâlnit în sediul de partid cu conducerea partidului şi au ameninţat toţi. Au spus că Ştefan Stoica trebuie să rămână în funcţie, că este maltratat la Dolj”, a spus deputatul de Dolj.

Statul prejudiciat

După terminarea anchetei şi constatarea prejudiciului, Ştefan Stoica a fost dat în judecată. „Doamna Anca Boagiu declanşează o cercetare, se constată de către minister că a fost prejudiciat statul. CNADNR, face o plângere către PÎCCJ. Ştefan Stoica este considerat principalul responsabil pentru ce s-a întâmplat. Se iau declaraţii, se fac comisii de anchetă”, a spus Gelu Vişan.

Gelu Vişan: „Solomon încă nu ştie exact de la cine i se trage”

Nici subiectul Solomon nu a fost ocolit în sarabanda de acuze aduse de Gelu Vişan. Acesta a lasat să se înţeleagă că încarcerarea fostului primar Antonie Solomon i se datorează lui Radu Berceanu. „Fostul primar, Antonie Solomon, nici nu bănuieşte de la ce i se trage. Problema cu stadionul Tineretului la care ne-am împotrivit atât eu cât şi dânsul este foarte probabil să fie una din cauzele care l-au adus la puşcărie”. Tot deputatul a continuat subiectul, Antonie Solomon precizând că Radu Berceanu nu este deloc străin de excluderea fostului primar din sânul Partidului Democrat Liberal. Se pare că mai mulţi directori din judeţ au primit ameninţări şi telefoane de la liderii PDL potrivit spuselor lui Gelu Vişan. Acesta a lămurit însă problema: „Documentele nu le-am luat de la Craiova, aşa că cei care au făcut tot felul de presiuni asupra directorilor sunt într-o mare eroare”, a mai adăugat deputatul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

23.10.2012 - 09:23cryss zenga:Astia de la PDL o gasca de hoti..pai, au venit la Bucuresti sa-si apere sponsorul.Faceti public numele si hotiile pe care le-au facut sa stim si noi cand vor veni sa ne ceara votul!Ma 'da ce tupeu pe ei ,mint si arunca pisica de la unul la altul..mama lor de portocalii hoti!!

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...