Special

Universitatea din Craiova, alături de BCR în Cartea Recordurilor

• Românii au reuşit să doboare un nou titlu GUINNESS WORLD RECORDS, după ce miercuri, 31 octombrie, de Ziua Internaţională au Economisirii, 13.230 de persoane din 25 de oraşe din ţară au participat la Cea mai mare lecţie de educaţie financiară

• Recordul, stabilit în urma unei iniţiative realizate de Banca Comercială Română, în cadrul programului de educaţie financiară Şcoala de Bani, a fost omologat de reprezentanţii GUINNESS WORLD RECORDS.

​Bucureşti, 1 noiembrie 2018 – Cu sprijinul profesorilor de educaţie financiară din programul Şcoala de Bani şi a partenerilor din cele 59 de locaţii, 13.230 de români din toate colţurile ţării au participat ieri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Economisirii, la cea mai mare lecţie de educaţie financiară din lume.

​Recordul a fost omologat azi dimineaţă de reprezentanţii GUINNESS WORLD RECORDS, care au fost prezenţi în România pentru a participa la tentativa oficială şi a certifica numărul de participanţi. Pentru ca recordul să fie validat era necesară participarea simultană a cel puţin 5.624 de persoane, acesta fiind numărul de participanţi înregistrat în 2013 de o iniţiativă similară înregistrată în Statele Unite.
​„Recordul aparţine românilor şi României, reuşita este a noastră, a tuturor celor care au încredere că drumul spre prosperitate trece prin educaţie, drumul spre independenţa financiară trece prin educaţie. Recordul aparţine oamenilor care au intrat în sălile de curs şi celor care nu au reuşit dar şi-au dorit. Recordul aparţine colegilor mei care demonstrează şi cu această ocazie ca banking înseamnă în primul rând oameni şi comunităţi în jurul unei misiuni comune. Suntem mândri că am reuşit să contribuim, prin mobilizarea exemplară a colegilor mei din bancă, la organizarea unui eveniment de o asemenea amploare în întreaga ţară. România are nevoie de încredere, iar această încrederea se naşte din realizări, vine atunci când demonstrăm că putem să ne mobilizăm împreună pentru o cauză importantă, care ţine de viitorul fiecăruia dintre noi. Responsabilitatea noastră este să punem la dispoziţie resursele, inclusiv şi mai ales educaţionale, pentru a contribui la crearea de prosperitate în România”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

​Universitatea din Craiova, prin toate cele 12 facultăţi ale sale, s-a alăturat celor peste 61 locaţii din ţară care au dat startul simultan evenimentului, alături de profesorii de educaţie financiară din programul Şcoala de Bani. Peste 1300 de studenţi au participat la lecţia simultană de educaţie financiară în 5 aule din Craiova, şi una din Centrul Universitar Drobeta-Turnu Severin.

​„Universitatea din Craiova are un rol clar, o misiune generată de specificul euroregional, iar profesorii împreună cu studenţii lor susţin comunitatea în evoluţia sa economică şi mentalitară. În acest scop, desfăşurăm zeci de proiecte care au ca scop sprijinirea iniţierii unor afaceri destinate comunităţilor locale, formarea profesorilor din mediul preuniversitar, dezvoltarea stagiilor de practică pentru studenţi. Mai mult, suntem implicaţi şi într-o serie de proiecte prin care va contribui la crearea a peste 70 de companii. Iată că, atunci când vine vorba de educaţie, inclusiv financiară, Universitatea din Craiova este cel mai important atu regional, este partenerul care garantează reuşita. De aceea, am susţinut şi vom susţine programele de educaţie financiară pe care le iniţiază şi partenerii noştri tradiţionali, respectiv Banca Comericală Română” a spus prof. univ. dr. Cezar Ionut Spînu, Rector al Universităţii din Craiova.

​În fiecare an, Grupul Erste realizează studii despre cunoştinţele financiare şi nivelul de economisire în ţările din Europa Centrală şi de Est. Rezultatele de anul acesta ne arată că un sfert dintre români nu economisesc deloc şi doar 17% dintre români au economisirea printre priorităţi, restul pun deoparte doar ce le rămâne la final de lună sau de an. Mai mult de o treime dintre români cred că nu sunt pricepuţi să-şi gestioneze banii, că nu au talent la acest lucru. La Şcoala de Bani, românii înţeleg că gestionarea banilor se învaţă, exact ca orice alt lucru în viaţă. Învaţă cum să-şi gestioneze bugetul zilnic, cum să stabilească obiective financiare realiste pe termen scurt, mediu şi lung şi cum să facă să le atingă şi să fie independenţi financiar.

​Numărul românilor care se simt bine informaţi în ceea ce priveşte educaţia financiară creşte de la an la an, chiar dacă în procente mici. O treime dintre români se consideră bine informaţi financiar, iar la capătul opus, 4 din 10 români cred că nu sunt deloc bine informaţi pe această temă.
​Parteneri în depăşirea recordului mondial pentru cea mai mare oră de educaţie financiară au fost Universitatea Babes Bolyai, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea Alecsandru Ioan Cuza Iaşi, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, Universitatea Ştefan cel Mare, Universitatea George Bacovia, Universitatea Andrei Saguna, Universitatea Dunarea de Jos Galaţi, Universitatea din Piteşti, Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, Universitatea din Târgovişte, Universitatea din Craiova, Universitatea Agora Oradea, Universitatea de Vest Vasile Goldis, Universitatea Aurel Vlaicu Arad, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea Transilvania Brasov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Petru Maior din Târgu Mureş, Academia de Studii Economice, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de drept, Universitatea de Arhitectura Ion Mincu şi ANOSR.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...