Sub Lupă

Executor judecătoresc, trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Craiova au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Nicolae Gagiu, executor judecătoresc în cadrul BEJ „Gagiu Nicolae”, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată, cu producerea de consecinţe deosebit de grave.

Potrivit procurorilor, în perioada 15 aprilie 2014 – mai 2018, inculpatul Gagiu Nicolae, în calitatea menţionată mai sus, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfăşurării a şase proceduri de executare silită, a cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA concomitent cu obţinerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 5.924.320 lei.

“Concret, deşi prin deciziile instanţelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta a transferat şi ulterior a retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menţionată mai sus. Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui teren ce aparţine inculpatului Gagiu Nicolae, precum şi asupra celorlalte bunuri (inclusiv sume de bani) prezente şi viitoare”, se arată într-un comunicat al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Craiova cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...