Ultima Oră

Măsuri urgente!

Pesta porcină africană la graniţa cu judeţul Mehedinţi

Având în vedere confirmarea unui focar de pestă porcină africană în comuna Secu, judeţul Dolj şi după luarea măsurilor de primă urgenţă pentru împiedicarea extinderii sale în Mehedinţi, prefectul judeţului, domnul Nicolae DRĂGHIEA, a convocat în şedinţă extraordinară Centrul Local de Combatere a Bolilor Mehedinţi.

În cadrul şedinţei, prefectul a prezentat măsurile de prevenire luate în cele patru comune învecinate cu judeţul Dolj şi a informat despre situaţia petrecută în comuna Brezniţa Motru, unde un cetăţean a adus în mod ilegal porci din comuna Secu, judeţul Dolj. Chiar dacă prezenţa virusului nu a fost confirmată în judeţul nostru, în conformitate cu procedura legală, această situaţie a dus la luarea deciziei de ucidere a tuturor porcilor din gospodărie.

Deşi măsurile de prevenire au fost larg mediatizate şi au fost traşi la răspundere cei care le-au încălcat, prefectul Nicolae DRĂGHIEA solicită fiecărui cetăţean să respecte regulile de prevenire, fiind singura cale de împiedicare a pătrunderii virusului în judeţul nostru.


Totodată, prefectul a mulţumit structurilor M.A.I., care, alături de D.S.V.S.A. Mehedinţi au luat parte la toate acţiunile desfăşurate pentru prevenirea apariţiei bolii în judeţ şi le-a solicitat să rămână în dispozitivele instituite până la ridicarea tuturor restricţiilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...