Politică

Cristian Buican avertizează: “pesta porcină” şi “boala oii nebune” sunt la graniţele judeţului Vâlcea

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că apariţia unui focar de pestă porcină într-o localitate din judeţul Dolj de zilele trecute şi confirmarea apariţiei scrapiei (boala oii nebune) în judeţul Sibiu, ar trebui să pună pe jar autorităţile judeţului Vâlcea. Pe această cale, parlamentarul liberal vâlcean face un apel public la Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea şi la conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea de a ieşi din letargia şi lipsa de comunicare, specifice activităţii din ultimii ani, şi să comunice public cetăţenilor judeţului Vâlcea, prin toate mijloacele necesare, informaţiile legate de răspândirea, simptomele şi evoluţia celor două boli. De asemenea, deputatul Cristian Buican este de părere că cele două instituţii judeţene trebuie să adopte, de urgenţă, o serie de măsuri prin care să limiteze dezastrul preconizat în urma probabilei răspândiri a celor două boli şi la noi în judeţ.

Reamintim opiniei publice că încă de acum 2 luni, deputatul Cristian Buican a avertizat public, prin intermediul unei conferinţe de presă, autorităţile şi cetăţenii judeţului privind răspândirea pestei porcine africane şi a probabilităţii apariţiei bolii oii nebune în România. De asemenea, din cauza lipsei de implicare a factorilor judeţeni responsabili, în special a Instituţiei Prefectului, Partidul Naţional Liberal a demarat o campanie de informare în localităţile judeţului Vâlcea privind modalitatea de transmitere, depistare şi combatere a pestei porcine africane.

Parlamentarul liberal Cristian Buican atrage atenţia public că cele două boli aflate deja la graniţele judeţului Vâlcea reprezintă cea mai mare ameninţare din ultimii 28 de ani şi îşi declară public dezamăgirea profundă faţă de inactivitatea Instituţiei Prefectului Judeţului Vâlcea şi a Consiliului Judeţean în privinţa acestui pericol iminent. De asemenea, parlamentarul liberal vâlcean subliniază faptul că cele două boli nu răspund la niciun tratament cunoscut şi că după apariţia focarelor bolilor la animale, acestea trebuie, din păcate, sacrificate.

„După ce au dovedit că nu sunt în stare să ţină sub control pesta porcină africană, fiind până acum sacrificaţi aproximativ 400.000 de porci din 15 judeţe, iată că acum, o nouă boală face ravagii în rândul ovinelor. Zilele trecute s-a confirmat un focar de pesta porcină africană în Dolj. În judeţul Sibiu deja au fost sacrificate câteva sute de ovine din 5 localităţi din cauza bolii oii nebune. În tot acest timp, autorităţile judeţene responsabile, adică Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea şi Consiliul Judeţean, nu întreprind niciun fel de măsură. Trebuie ieşit urgent şi comunicat cu cetăţenii. Să lase dracului comoditatea specifică din ultimii ani, să treacă peste frica de a da ochii cu presa şi să comunice public, prin toate mijloacele posibile, informaţiile legate de răspândirea, simptomele şi evoluţia celor două boli. De asemenea, trebuiau deja luate măsuri pentru ca cele două boli să nu se extindă şi la noi în judeţ. Eu voi face săptămâna viitoare o interpelare la Ministrul Agriculturii, dar nu am alte pârghii legale, în afară de a avertiza public, din calitate de parlamentar. Dacă cetăţenii judeţului nu vor avea porci de Crăciun sau miel de Paşti, să ştie că responsabili sunt PSD-iştii Florian Marin, prefectul judeţului, şi Constantin Rădulescu, preşedintele CJ”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...