Politică

Romulus Bulacu: Ministerul Mediului să prezinte soluţiile identificate şi ce demersuri va întreprinde, după condamnarea României de către CJUE pentru că nu a închis 68 de gropi de gunoi ilegale

Senatorul Romulus Bulacu i-a solicitat lămuriri ministrului Mediului, Graţiela Leocardia Gavrilescu, cu privire la soluţiile identificate şi demersuri ce urmează să fie întreprinse, având în vedere Hotărârea CJUE, care a condamnat recent România că nu a închis 68 de gropi de gunoi ilegale.

Doamnă Ministru,

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a hotărât recent că România se face vinovată că nu a închis 68 de gropi de gunoi ilegale. De asemenea, CJUE obligă România la plata cheltuielilor de judecată. Hotărârea nu vine acum şi cu sancţiuni financiare împotriva României. Mai departe, autorităţile române sunt obligate să ia măsuri pentru a se conforma hotărârii Curţii. In pofida avertismentelor anterioare ale Comisiei, România nu a reusit să ia măsuri în ceea ce priveşte depozitele de deşeuri neconforme, în concordanţă cu prevederile din normele europene relevante, Directiva 1999/31/CE a Consiliului.

Anul trecut, în septembrie, în urma unei interpelări pe care v-am adresat-o pe acest subiect, mi-aţi răspuns că situaţia este oarecum sub control şi că aţi organizat întâlniri şi grupuri de lucru pentru a realiza demersurile necesare în vederea identificării soluţiilor care să permită României evitarea aplicării sancţiunilor pecuniare.

Pe cale de consecinţă, doamnă ministru, cu autoritatea de care dispuneţi, vă rog să-mi comunicaţi care sunt soluţiile identificate de grupurile dumneavoastră de lucru şi ce demersuri veţi întreprinde, având în vedere Hotărârea CJUE?
Solicit răspuns scris.

Cu consideraţie,

Senator Romulus Bulacu

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...