Politică

Candidaţii USL Vâlcea, pregătiţi de lupta electorală

Conservatorii vâlceni rămân din nou cu „buza umflată”, iar visul lui Ionel Giuran de a deveni deputat s-a spulberat

Mii de membri şi simpatizanţi ai USL au fost aduşi cu autocarele din toate judeţele ţării săptămâna trecută pentru a vedea momentul în care liderii USL îşi anunţă cei peste 400 de candidaţi pregătiţi să intre în competiţia din 9 decembrie.
La eveniment, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, preşedintele PSD, Victor Ponta, preşedintele PNL, Crin Antonescu, preşedintele PC, Daniel Constantin, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, dar şi preşedintele Partidului European Liberal Democrat şi Reformator, Graham Watson, s-au adresat mulţimii. Înainte însă ca politicienii să ia cuvântul, Andra a ridicat tot stadionul în picioare după ce a cântat imnul României. Reprezentanţii judeţelor Olteniei prezenţi la eveniment au scandat în tribunele stadionului numele candidaţilor pe care îi vor susţine pe data de 9 decembrie. Social democraţii din Vâlcea au venit cu o galerie numeroasă, aproape 1.400 de oameni, în frunte cu preşedintele Ion Cîlea şi secretarul executiv al PSD, Dumitru Persu, în timp ce liberalii au adus după ei peste 700 de simpatizanţi. Lor li s-au alăturat şi membri UNPR din Vâlcea, dar şi cei conservatori. „Galeria” vâlceană i-a aplaudat la scenă deschisă pe cei care vor încerca să îi convingă pe oameni că merită votul de încredere pe 9 decembrie: Constantin Mazilu (UNPR), Laurenţiu Coca (PSD), Aurel Vlădoiu (PSD), Costi Rădulescu (PSD), Vasile Bleotu (PSD), Cristian Buican (PNL), Dan Niţu (PNL), Traian Dobrinescu (PNL), Adrănel Cotescu (PNL).

Costi Rădulescu: „După 9 decembrie, USL va face dreptate”

Conducerea USL susţine că are toată încrederea că la alegerile din 9 decembrie majoritatea din cei propuşi vor reuşi să câştige bătălia electorală. „Cei care au fost prezenţi săptămâna trecută pe Arena Naţională ori au urmărit acest eveniment excepţional la televizor au avut posibilitatea să realizeze forţa alianţei politice USL şi aderenţa sa la electorat. A fost o manifestare grandioasă şi impresionantă, pe care o consider ca un reper clar pentru scrutinul parlamentar din 9 decembrie”, a declarat Ion Cîlea, şeful PSD Vâlcea. Pe de altă parte, candidaţii USL au declarat la Bucureşti că oamenii vor şti cu siguranţă să repare singuri nedreptăţile făcute de regimul Băsescu-PDL în ultimii ani. „Dincolo de răutăţile născute din frustrarea şi invidia pedelistă, evenimentul de săptămâna trecută a arătat întregii ţări că USL reprezintă cea mai importantă forţă politică din România. Evenimentul a fost creat pentru a le transmite oamenilor că USL este o construcţie politică de încredere, pentru România, menită să facă dreptate românilor cărora timp de şase ani PDL le-a făcut numai nedreptăţi, pricopsindu-şi clientela politică pe seama tăierilor din buzunarele oamenilor. După 9 decembrie USL va face dreptate, dar asta numai cu ajutorul românilor”, a declarat Costi Rădulescu, candidatul USL, colegiul Râmnic Sud-Camera Deputaţilor.

"Colegul de la UNPR, Constantin Mazilu avea deja funcţia de deputat, aşa că el avea prioritate. Nu am vrut să mă duc să candidez în altă parte. Dacă aveam un colegiu repartizat, cred că aveam şanse să câştig.", Ionel Giuran, preşedintele PC Vâlcea

Giuran, un politician ignorat de colegii de alianţă

În timp ce liberalii şi social democraţii „trag” tare la căruţa electorală, conservatorii au rămas din nou pe dinafară. Cu o galerie timidă de doar 90 de oameni la mitingul de săptămâna trecută, conservatorii vâlceni nu au niciun reprezentant pe lista pentru parlamentare, deşi preşedintele PC Vâlcea, Ionel Giuran, îşi dorea cu ardoare să devină deputat şi era ferm convins că va candida din partea USL la Parlament. Visul său s-a spulberat însă repede, colegii de alianţă ignorându-l cu desăvârşire. Totuşi, fără falsă modestie, liderul PC Vâlcea crede că ar fi avut şanse reale să câştige un colegiu, oricare ar fi fost el, dacă îi era repartizat din timp. Cu un discurs mediocru şi o apariţie ieşită din tiparele politicii vâlcene, Giuran nu şi-a convins niciunul din colegii de alianţă că ar merita să fie „plasat” pe lista pentru alegerile parlamentare. „Nu sunt pe listă pentru că s-a considerat că toate colegiile sunt eligibile. Colegul de la UNPR, Constantin Mazilu, avea deja funcţia de deputat, aşa că el avea prioritate. Nu am vrut să mă duc să candidez în altă parte. Dacă aveam un colegiu repartizat, cred că aveam şanse să câştig. Noi o să mergem în continuare cu ei şi o să le facem campanie”, a declarat pentru Săptămâna în Oltenia, Ionel Giuran. De altfel, Giuran este unul din liderii care îşi încalcă promisiunile făcute înainte de un scrutin important. Drept dovadă stă şi anunţul său făcut înainte de alegerile locale, potrivit căruia dacă nu va reuşi să scoată 15-20 de primari îşi va da demisia, lucru care nu s-a întâmplat, deşi Giuran nu a pus mâna decât pe cinci primării.
Nu este însă prima oară când reprezentanţii PC sunt excluşi din schemă atunci când vine vorba de împărţirea unor funcţii sau de stabilirea unor candidaţi comuni. Deşi a negociat umil şi insistent fie cu Ion Cîlea, fie cu Cristian Buican, Giuran nu numai că nu a reuşit să aibă oameni în administraţia locală, însă nici măcar pentru el nu a tras “sforile” suficient de bine.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...