Administraţie

Votează 10 Mari Craioveni!

Acţiunea pentru Renaşterea Craiovei (ARC) invită toţi craiovenii să voteze cele mai reprezentative personalităţi care şi-au pus amprenta asupra istoriei oraşului. După etapa de propuneri, 45 de personalităţi care şi-au legat numele de Craiova pot fi votate acum la adresa http://actiuneacraiova.ro/10-mari-craioveni. Este suficient să aveţi un cont de Facebook şi să apăsaţi butonul Like din dreptul personalităţilor pe care le consideraţi cele mai reprezentative pentru oraş sau pe care le apreciaţi în mod deosebit.

„10 mari craioveni” constă într-o serie de acţiuni care au ca scop promovarea valorilor locale în contextul mai larg al aniversării istorice a Centenarului Marii Uniri.

Pe lângă platforma online destinată publicului larg, unde toţi craiovenii pot vota personalităţi reprezentative pentru istoria oraşului, ARC a organizat în 2018, în cadrul acestui proiect, un tur ghidat al Casei Nicolae Romanescu în luna iulie, un spectacol cultural-istoric cu ocazia Zilei Unirii Basarabiei cu România (27 martie) şi un spectacol de teatru cu ocazia Micii Uniri (24 ianuarie). De asemenea, printr-un parteneriat cu cinci colegii, echipe de elevi îndrumaţi de profesori de istorie vor prezenta, prin redactarea unor eseuri, o selecţie proprie de personalităţi remarcabile din istoria Craiovei.

Prin proiectul „10 mari craioveni” ne dorim să aducem în atenţia dumneavoastră acele personalităţi ale istoriei şi culturii locale, naţionale sau universale care, prin originea lor, activitatea sau moştenirea culturală pe care au lăsat-o, şi-au legat numele de Craiova. Scopul proiectului îl constituie valorificarea spiritualităţii craiovene, fiind o modalitate prin care se urmăreşte prezentarea oraşului, dar şi revitalizarea spiritului local şi conştientizarea craiovenilor cu privire la rolul şi locul Craiovei pe harta culturii.

„10 mari craioveni” este un proiect deschis tuturor celor care doresc să se implice, atât instituţiilor de cultură, asociaţiilor neguvernamentale, cât mai ales craiovenilor. Asociaţia pentru Renaşterea Craiovei readuce, astfel, în atenţia cetăţenilor exemple de urmat, într-o perioadă în care Craiova are nevoie de oameni de valoare pentru a-şi recâştiga locul printre mai importante oraşe ale României.

Parteneri ai acţiunilor din proiect: Asociaţia Monumente Oltenia, Colegiul Naţional Carol I, Colegiul Naţional Elena Cuza, Colegiul Militar Tudor Vladimirescu, Colegiul Naţional Economic Gheorghe Chiţu, Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova.

Parteneri media: Jurnalul Olteniei, Zonal Media, Editura Sitech, Monitorul de Oltenia, Jurnal de Craiova, Asociaţia Bloggerilor Olteni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...