Actualitate

3.895 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Mehedinţi

În perioada ianuarie-septembrie 2018, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Mehedinţi au fost încadrate în muncă 3.895 persoane, dintre care 1.588 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 1.746 au peste 45 de ani, 943 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 785 au între 25 şi 35 de ani, iar 421 sunt tineri sub 25 de ani (din care 45 tineri NEETs).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2.242 provin din mediul urban, iar 1.653 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (1.837), urmate de cele cu studii profesionale (815). Numărul celor cu studii gimnaziale este de 795, cei cu studii superioare 194, cei cu studii primare 157, iar cei cu studii postliceale sunt un număr de 97.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Mehedinţi, 2.940 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în perioada ianuarie-septembrie 2018, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 12.115 persoane.

Pentru mai multe informaţii despre activitatea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi, puteţi accesa www.ajofmmehedinti.ro

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...