Special

Pandurii au fost premiaţi la proba de dezbatere academică şi oratorie

Pe 14 octombrie 2018 s-a desfăşurat o sesiune de formare pentru proba de dezbatere academică din cadrul Competiţiei Tinereţii. Elevii Cătălin Varză, Marius Diaconu, Silviu Sfetcu şi Lucia Hondorocu au participat cu interes la cursul organizat în parteneriat cu Asociaţia Română de Dezbateri şi Oratorie ARDOR Oltenia.

În weekend-ul următor, 20-21 octombrie, la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova au avut loc probele de dezbatere academică şi oratorie. Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” a fost reprezentat de o echipă formată din Marius Diaconu, Silviu Sfetcu şi Sebastian Dancăr. Competiţia a reunit 13 echipe şi a respectat formatul Word-Schols WS. Cele două moţiuni au fost pentru meciurile preliminare şi finală - „AP consideră că Oltenia s-ar dezvolta mai bine într-o Românie federalizată", iar pentru semifinală - „AP consideră justificată introducerea unei opţional de istorie a regiunii istorice din care fac parte în învăţământul preuniversitar". Echipa noastră a avut la finalul primei zile 2 victorii din 3 meciuri, clasându-se pe locul IV şi obţinând Menţiune. Elevii au fost coordonaţi de profesorii Maria Michiduţă şi Daniela Maria Popa.

Următoarea zi, pe 22 octombrie, a venit rândul celor 13 licee participante la proba de oratorie să demonstreze, printr-un unic vorbitor, că “O mai bună mobilizare civică a tinerilor- garanţia unei Oltenii prospere!". Discursul motivaţional susţinut de pandurul Ionel-Ştefan Marciuc, din clasa a X-a D, a avut, pe lângă conţinutul prosocial şi de implicare civică a tinerilor vladimireşti, şi exemple concrete, aplicate, urmate de statistici în care au fost evidenţiate modalităţile de stimulare a interesului tinerilor de participare la activităţile de voluntariat, în ONG-uri. Stilul convingător şi mobilizator, dar şi retorica, artă a persuasiunii, au fost apreciate cu aplauze de întreg publicul spectator, cât mai ales de juriu, care a acordat Premiul l. Profesorii Daniela Maria Popa şi Mădălina Stancu au coordonat şi au îndrumat pregătirea elevului pentru proba de oratorie.

Câştigătorii au fost felicitaţi, în faţa formaţiei, de comandantul Colegiului Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu”, colonel Ovidiu Plopan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...