Economic

A început târgul meşterilor populari în Craiova

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, şi vicepreşedintele Oana Bică au participat, vineri, la deschiderea oficială a celei de-a 41-a ediţii a Târgului Meşterilor Populari, context în care au evidenţiat longevitatea acestei manifestări puse în slujba păstrării şi promovării valorilor autentice ale artizanatului românesc, precum şi implicarea instituţiei în susţinerea domeniului cultural.

„Ne face o deosebită plăcere să fim astăzi alături de toţi cei care iau parte la deschidere fie în calitate de expozanţi, fie în calitate de vizitatori. Târgul Meşterilor Populari s-a consacrat drept o manifestare de tradiţie şi consider că longevitatea ei este absolut remarcabilă. Cine a încercat să organizeze un eveniment pentru doi sau trei ani la rând realizează cu adevărat ce înseamnă să ai continuitate în derularea unui astfel de demers timp de 41 de ediţii.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, îmi revine plăcerea de a exprima deplina noastră apreciere pentru toţi cei care s-au implicat, de-a lungul atâtor ani, şi contribuie pe mai departe la eforturile depuse pentru a menţine aprinsă flacăra acestui târg, dar şi să le mulţumesc celor care ne-au obişnuit cu participarea lor aici, la Craiova. Doresc să vă transmit faptul că toţi iubitorii de frumos, de meşteşug autentic aşteaptă cu nerăbdare acest eveniment, organizat în mod tradiţional în perioada în care Bănia îşi sărbătoreşte ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, vicepreşedintele Oana Bică a afirmat: „Doresc să-i felicit pe toţi oamenii inimoşi angrenaţi în organizarea Târgului Meşterilor Populari, dar în special pe colegii noştri de la Muzeul Olteniei – Secţia de Etnografie. Această acţiune se înscrie în multitudinea de manifestări culturale care se desfăşoară în aceste zile la Craiova, sub patronajul Consiliului Judeţean Dolj. Aş aminti aici faptul că ieri am participat la evenimentul de lansare a Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale «Stat şi Societate în Europa», organizată de către Biblioteca Judeţeană «Alexandru şi Aristia Aman», precum şi la deschiderea Festivalului Naţional «Ioana Radu». De aceea, vreau să le mulţumesc tuturor celor care se implică în susţinerea unor astfel de demersuri şi să vă asigur de întregul sprijin al instituţiei noastre şi pentru viitor.“

La deschiderea oficială a Târgului Meşterilor Populari, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, şi de vicepreşedintele Oana Bică, au mai participat primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, deputatul Ion Călin şi directorul Muzeului Olteniei, Florin Ridiche.

Cea de-a 41-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari se desfăşoară în perioada 26 – 28 octombrie, în Piaţa „William Shakespeare“ din Craiova, reunind aproape 60 de expozanţi, din principalele zone etnografice şi geografice ale ţării.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...