Special

Elevi şi profesori români din Vidin în excursie în Ţara Mamă

84 de elevi şi profesori români de la şcolile şi liceele din regiunea Vidin, vor veni pentru două zile în România, regiunea Olteniei, într-o excursie tematică, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va desfăşura în perioada 27-28 octombrie 2018 proiectul „Drumeţ în ţara mea”. Proiectul vizează elevi din şcoli şi licee din regiunea Vidin, Bulgaria, si are drept scop facilitarea cunoaşterii istoriei naţionale de către tinerii etnici români, în vederea recuperării memoriei istorice şi a conştientizării apartenenţei la neamul românesc.

Printre obiectivele ce vor fi vizitate se numără: Muzeul Olteniei şi Muzeul de Artă din Craiova, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii de la Târgu Jiu, precum şi Mânăstirea Tismana.

Proiectul “Drumeţ în ţara mea” a început în anul 2016 şi se desfăşoară anual, în parteneriat cu Asociaţia „Ave” Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria.

Proiectul se înscrie în programul “Spaţiul spiritual identitar românesc comun”, program ce vizează susţinerea educaţiei, civilizaţiei şi spiritualităţii româneşti în afara graniţelor ţării şi preponderent în comunităţile istorice din jurul graniţelor, ce face parte din Planul de activităţi pentru anul 2018 al IEH, aprobat de Ministerul Românilor de Pretutindeni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...