Actualitate

A fost reabilitată zona din vecinătatea Monumentului Independenţei

Miercuri, 24 octombrie, primarul Mircia Gutău împreună cu viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu au inaugurat lucrările de reabilitare din vecinătatea Monumentului Independenţei de la poalele Dealului Capela.

În zonă s-a intervenit pentru desfacerea pavajului existent, realizarea de terasament în vederea măririi suprafeţei de pavaj, realizarea unei infrastructuri pietonale adecvate, amenajări peisagistice de calitate, realizarea unui sistem automatizat de irigaţii, realizarea unui parapet din bolţari ornamentali placat cu glaf din granit, reparaţii la instalaţia de iluminat public, montare de rulou de gazon pe spaţiul verde şi repararea jardinierelor. Suplimentar, s-au montat bănci şi coşuri de gunoi.

Edilul-şef a apreciat lucrările executate de SC Pieţe Prest SA şi de Direcţia Administrării Domeniului Public, cu atât mai mult cu cât acestea s-au finalizat la timp pentru ca ansamblul monumental să găzduiască ceremoniile prilejuite de Ziua Armatei Române, pe 25 octombrie. Această lucrare vine după reabilitarea, în luna iulie, a Scuarului Revoluţiei din imediata apropiere şi în perspectiva realizării pe Dealul Capela a unui parc de mari dimensiuni.

Monumentul Independenţei a fost dezvelit la data de 17 mai 1915, este opera sculptorului I. Iordănescu şi cinsteşte eroii vâlceni căzuţi în Războiul de Independenţă, precum şi pe soldaţii şi ofiţerii morţi în timpul campaniei din 1913. 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...