Ultima Oră

Gala pentru Balaci

În memoria marelui fotbalist Ilie Balaci şi în semn de respect faţă de tot ceea ce a însemnat legendarul sportiv pentru fotbal şi comunitate, Primăria Municipiului Craiova va organiza în fiecare an o Gală care îi va purta numele, în cadrul căreia vor fi premiaţi cei mai buni juniori de fotbal, iar o stradă importantă din Municipiul Craiova va fi redenumită cu numele legendarului jucător. “Ilie Balaci a fost un adevărat ambasador al Craiovei, iar Primăria Craiova îi va cinsti memoria astfel încât marele jucător să rămână pentru totdeauna aproape de sufletele noastre. Executivul Primăriei va propune Consiliului Local, în perioada imediat următoare, instituirea unei gale anuale pentru premierea celor mai buni juniori de fotbal, aşa cum şi-a dorit, de-altfel, şi marele jucător. Prima ediţie a acestei gale va fi la sfârşitul acestui an şi îi va purta numele. De asemenea, la o viitoare şedinţă a Consiliului Local, vom propune ca o stradă importantă din Municipiul Craiova să primească numele Ilie Balaci”, precizează Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova.

Ilie Balaci a devenit, în 2002, Cetăţean de Onoare al Municipiului Craiova.

Marele fotbalist va fi înmormântat marţi, 23 octombrie 2018, cu onoruri militare asigurate de Garnizoana Craiova din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, conform programului transmis de Primăria Craiova.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei României, postat pe site-ul oficial, “Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 octombrie a.c., decretul de decorare post-mortem a fotbalistului Ilie Balaci. Astfel, în semn de deosebită apreciere şi admiraţie pentru remarcabila sa carieră de fotbalist, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” şi spiritul de fairplay în rândul tinerelor generaţii de sportivi, Preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler fotbalistului Ilie Balaci.”

PROGRAM FUNERALII ILIE BALACI:

Marţi, 23.10.2018

09.00 – Depunerea trupului neînsufleţit pe terenul Stadionului Ion Oblemenco

11.30 – Slujbă In Memoriam oficiată de un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei, pe terenul Stadionului Ion Oblemenco

12.15 – Plecare spre Biserica Sf. Ilie

13.00 – Sosire Biserica Sf. Ilie – Slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei

14.00 – Plecare spre Cimitirul Sineasca

Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea Bucureşti – Pasajul Suprateran – Str. Amaradia – Str. George Enescu – Cimitirul Sineasca.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...