Special

“Şcoala altfel” la film

Pentru că toată lumea adoră filmele, astăzi, elevii claselor a X- a de la Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu”, au parcurs o călătorie prin lumea marilor valori ale literaturii române, având ca destinaţie “Moara cu Noroc" a lui Ioan Slavici, operă ecranizată de regizorul Victor Iliu.

“O redare deplină a celebrei nuvele slaviciene realiste de factură psihologică, fiind o scriere tipică asupra vieţii în general şi asupra lumii satului în particular. Conflictul interior al lui Ghiţă este reflectat dramatic printr-o tehnică a investigării psihologice profunda şi printr-o interpretare remarcabilă a lui Constantin Codrescu... Ghiţă, un personaj complex, în jurul căruia se focalizează întreaga acţiune urmărindu-se degradarea sa umană în contextul înavuţirii. O imagine clasică a satului ardelenesc din a doua jumatate a secolului al XIX-lea", a declarat elevul fruntaş Ionel Marciuc, clasa a X-a D.

Activitatea a fost coordonată de profesorii Diana Lincă, Mihaela Pupăză, Maria Michiduţă, Corina Ionescu şi Gabriela Truţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...