Eveniment

Sistemul vâlcean de termoficare urbană, modernizat cu fonduri europene

Conducerea CET Govora anunţă că preţul gigacaloriei nu va creşte în această iarnă

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea au semnat contractul de lucrări din cadrul proiectului ce priveşte reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028.

Proiectul are ca perioadă de implementare 53 de luni iar valoarea totală a acestuia este de 73.481.700, 01 euro, din care 29.666.250 euro finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.
Prin intermediul proiectului din care face parte şi acest contract recent semnat se doreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii în municipiul Râmnicu Vâlcea, reflectată în calitatea factorilor de mediu şi starea de sănătate a populaţiei. Proiectul are o importanţă deosebită pentru locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea, iar primul contract semnat săptămâna trecută, din cele şase existente, va asigura reabilitarea reţelei primare de distribuţie a agentului termic. După finalizarea lucrărilor, investiţia realizată de CET Govora va contribui la îmbunătăţuirea eficienţei enrgetice datorită utilizării aceleiaşi resurse energetice, cărbunele inferior, reuşind în acest fel să avem unul dintre cele mai mici preţuri din ţară la energia termică. „Este unul dintre cele mai importante proiecte dn toate cele aproape 100 pe care le-am realizat până acum din 2008 până în 2012. Efectele sale după implementare sunt foarte importante. Vom asigura un climat curat pentru populaţia vâlceană. Vom moderniza instalaţiile care constituie obiectul acestui contract de lucrări ce va conduce probabil în viitor la scăderea preţului gigacaloriei”, a declarat preşedintele Consilului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

Reabilitări la standarde europene

Contractul de lucrări a fost atribuit firmei SC TMUCB SA Bucureşti, în urma unei licitaţii electronice. Contractul are o valoare de 18.360.662,21 lei, din care 50 la sută reprezintă contribuţia Uniunii Europene. „Am reuşit să luăm acest contract la un preţ bun pentru dumneavoastră şi sperăm să îl ducem la capăt cu rezultate bune”, a spus Mihaela Zanfir, director general SC TMUCB SA. De asemenea, cu ajutorul acestui contract se vor executa lucrări de reabilitare şi modernizare a unor tronsoane din sistemul de transport al energiei termice şi înlocuirea totală sau parţială a agregatelor de pompare în vederea livrării agentului termic la parametrii cantitativi şi calitativi solicitaţi. La semnarea contractului a participat şi primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, care a precizat că acest proiect va aduce multe beneficii locuitorilor în primul rând. „Sunt bucuros că acest proiect continuă să se dezvolte. Felicit TMUCB şi urez succes în implementarea proiectului. Beneficiarii sunt în primul rând locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea. Sunt două componente majore de luat în calcul: în primul rând componenta de mediu, care va duce în mod cert la îmbunătăţirea stării de sănătate a cetăţenilor, dar nu trebuie să neglijăm şi a doua componentă, adică cea a eficientizării energetice la nivel de municipiu. Orice proiect de asemenea anvergură trebuie salutat”, susţine Frâncu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...