Actualitate

Craiova, alături pentru totdeauna de Minunea Blondă

Este considerat unul dintre cei mai buni jucători români ai tuturor timpurilor. A jucat în echipa fabuloasă a Craiovei Maxima, între anii 1973-1984, şi a evoluat în nu mai puţin de 65 de meciuri, în tricoul naţionalei. Ca jucător a câştigat trei titluri cu Universitatea Craiova (1973-1974, 1979-1980 şi 1980-1981), patru Cupe ale României şi a fost semifinalist al Cupei UEFA cu gruparea din Bănie, care a devenit, în sezonul 1982-1983, prima echipă din ţara noastră care ajunge în careul de aşi al unei cupe europene.

Ca antrenor, Ilie Balaci le-a pregătit pe Dinamo (tineret), Pandurii Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin şi Universitatea Craiova. În anul 1991 a părăsit România pentru a antrena în Asia şi Africa, unde a câştigat 21 de trofee cu şapte cluburi şi a fost supranumit „Prinţul deşertului“.

Admirat de o lume întreagă pentru pasiunea, harul şi profesionalismul său, lui Ilie Balaci i-a fost conferit, în 2002, de către Consiliul Local Municipal şi Primăria Craiova, titlul de CETĂŢEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI CRAIOVA.

Conducerea Primăriei Craiova îşi exprimă regretul pentru dispariţia prematură a marelui jucător şi este alături de familia îndoliată şi admiratorii săi de pretutindeni. Ilie Balaci va rămâne în sufletul nostru, al tuturor, MINUNEA BLONDĂ a CRAIOVEI MAXIMA.

Drum lin printre îngeri, ILIE BALACI!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...