Sport

Oltchim, pas mare spre grupele principale

Oltchim a reuşit sâmbătă, la Hamburg, cel mai categoric succes din istoria sa în Liga Campionilor, 34-15 cu Buxtehuder.

Cea mai răsunătoare campanie de transferuri din istoria Oltchimului începe să îşi arate roadele, trupa lui Vestergaard arătând în Germania de ce este favorită la câştigarea Ligii Campionilor. Victoria la 19 goluri diferenţă cu Buxtehuder reprezintă cel mai categoric succes în Liga Campionilor din istoria clubului vâlcean. În precedentele 95 de meciuri disputate în această competiţie, cel mai clar succes obţinut de campioana României a fost consemnat pe 9 noiembrie 2007, când s-a impus cu 35-22 pe teren propriu, cu Buducnost.
Roş-albastrele au defilat la Hamburg în faţa unui adversar modest şi au rezolvat jocul încă din prima repriză, la capătul căreia conduceau cu 14-6. Portarul Paula Ungureanu a făcut un meci fantastic, apărarea a fost şi ea la înălţime, cu Pineau de netrecut, iar în atac, Bulatovic este stângacea care îi lipsea atât de mult Oltchimului. Din minutul 45, Vâlcea a marcat zece goluri consecutiv şi la final a fost 15-34, un succes concludent, care aduce încă două puncte roş-albastrelor! De la meci la meci, jocul vâlcencelor arată tot mai bine, iar trupa lui Vestergaard demonstrează de ce este cotată drept una din principalele favorite la câştigarea celui mai prestigios trofeu. Pentru Oltchim au marcat Bulatovici 7, Stanca 6, Jovanovici 4, Managarova 4, Curea 3, Neagu 2, Manea 2, Meiroşu 2, Farcău 1, Vetkova 1, Pineau 1, Brădeanu 1.
Cu punctaj maxim după două jocuri, Oltchim este lider în Grupa A, din care primele două clasate acced în grupele principale. Cel mai probabil, roş-albastrele vor merge în faza următoare de pe primul loc, în timp ce Hypo şi Randers se luptă pentru locul 2.
Tot sâmbătă, în Grupa A, Hypo Viena a învins pe teren propriu pe Randers, scor 32-25 (18-11) şi austriecele au luat o opţiune serioasă pentru locul 2 în grupă.

Bulatovic, a doua în topul general al golgeterilor

Cu 17 goluri marcate până acum în cele două jocuri ale Oltchimului în Liga Campionilor, muntenegreanca Bulatovic este pe locul 2 în clasamentul golgeterilor. Katarina este devansată doar de fosta sa colegă, Knezevic de la Buducnost, care are 19 goluri. Interul stânga va fi cu siguranţă printre golgeterii Ligii, mai ales că Vâlcea are mari şanse să acceadă în fazele superioare. „Ne dorim să câştigăm şi cu Randers. Avem o săptămână în care trebuie să ne odihnim un pic, să ne pregătim pentru acel meci şi să aducem Oltchimului cele două puncte”, a spus Bulatovic.

De la meci la meci, jocul vâlcencelor arată tot mai bine, iar trupa lui Vestergaard demonstrează de ce este cotată drept una din principalele favorite la câştigarea celui mai prestigios trofeu.

Oana Manea: ”A fost cel mai uşor joc al nostru”

Pivotul Oana Manea a recunoscut că, la Hamburg, a fost cel mai uşor joc din Liga Campionilor. „Le ştiam mai bătăioase pe nemţoaice şi mai altfel, dar, având în vedere că au avut şi jucătoare accidentate, n-au putut mai mult. A fost cel mai uşor meci al nostru din Champions League de până acum. Cu Randers nu trebuie să ne fie teamă. Eu zic să ne facem jocul nostru şi, dacă o să fim echipa pe care o ştiu eu, nu o să avem probleme. Dar sunt bătăioase, sunt rapide şi ăsta e stilul lor şi naţia lor, se bat până în ultimul minut”, a declarat la revenirea în ţară Oana.

Fanii au excursie organizată la Viena

Fanii vâlceni îşi pot susţine echipa favorită la jocul de la Viena, cu Hypo, din 11 noiembrie, contând pentru etapa a cincea a Grupei A a Ligii Campionilor. Este organizată o excursie pentru suporteri în perioada 10-11 noiembrie, al cărui preţ este de 118 euro. Printre alte facilităţi, excursia prevede şi o cazare ultracentrală, vizita la Pandorf şi deplasarea cu un autocar de trei stele. Traseul programat este următorul: Rm. Vâlcea - Sibiu - Deva - Arad - Budapesta - Parndorf - Viena şi retur. Pentru mai multe detalii, doritorii pot contacta organizatorii la numărul de telefon 0741- 752 650.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...