Actualitate

Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţi din data de 19 octombrie 2018

Vineri, 19 octombrie 2018, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea a organizat Bursa Locurilor de muncă pentru Absolvenţi în incinta Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor din Rm. Vâlcea, din str. Calea lui Traian, nr. 98.
La bursă au participat 11 angajatori, dintre cei 28 de angajatori care şi-au anunţat iniţial prezenţa şi care au oferit 291 locuri de muncă vacante.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut la dispoziţie o ofertă diversificată de locuri de muncă vacante, iar principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: industria textilă (croitori, confecţioneri textile, muncitori necalificaţi în industria confecţiilor), construcţii (dulgheri, zidari, instalatori, muncitori necalificaţi), alimentaţie publică, turism (bucătari, ospătari), comerţ (lucrători comerciali, vânzători, casieri), producţie (preparator conserve, operator CNC, tamplari), prestări servicii (patiseri, agenţi asigurare, gestionari depozit, manichiurist, coafor, curier auto, dispecer, etc.).
Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 4 locuri de muncă: 2 ingineri, 1 medic stomatolog, şi 1 şef restaurant.
De asemenea, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele: EURES – oferta de 2126 locuri de muncă în SEE/UE, formare profesională, proiect INTESPO.

Cu această ocazie, s-au prezentat atât angajatorilor, cât şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, măsurile de stimulare a ocupării pe care agenţia le implementează, în vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă.
Întrucât piaţa muncii vâlcene se confruntă cu o lipsă acută de personal, s-au prezentat avantajele angajatorilor care încheie contracte de ucenicie, respectiv:
- sprijin financiar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de ucenicie, în sumă de 2.250 lei/lună, în condiţiile legii;
- calificarea personalului, într-o meserie din domeniul de activitate al angajatorului, pentru situaţiile specifice, concrete, în procesele de activitate desfăşurate;
- fidelizarea angajaţilor.

De asemenea, s-au prezentat şi avantajele ucenicilor:
- obţinerea unui loc de muncă, în care li se asigură calificare;
- menţinerea locului de muncă şi după obţinerea calificării.
Prin intermediul acestui eveniment, AJOFM Vâlcea şi-a propus să accelereze procesul de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea.

Ion Marius NAFLIU, DIRECTOR EXECUTIV

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...