Special

Portretul unui salvator!

În urmă cu 11 ani, păşea cu hotărâre într-o instituţie care avea să-i pună în valoare calitatea de om şi să îi descopere noi valenţe.
Timp de doi ani, s-a pregătit intens reuşind să acumuleze suficiente cunoştinţe, care au constituit o bază solidă pentru operaţionalizarea Serviciului SMURD la nivelul judeţului Mehedinţi, devenind astfel coordonatorul salvatorilor.

Acestora a reuşit să le insufle că precizia, curajul şi coordonarea sunt atribute esenţiale în misiunile de salvare, oferindu-le şansa de a cunoaşte pe deplin sentimentul datoriei îndeplinite, acea stare care îţi dă certitudinea că ai făcut tot ce depindea de tine pentru a proteja viaţa.

Voluntarilor ISU Mehedinţi a încercat să le transmită sentimentul solidarităţii, dragostea pentru semeni, pregătindu-i pentru situaţiile în care pot deveni îngerii păzitori ai unor persoane care riscă să piardă tot, însă o secundă le poate reda bucuria de a trăi - şansa unui nou început.

“Are credinţa că, prin implicarea activă în viaţa comunităţii, putem schimba atitudini, iar puterea exemplului este cea mai expresivă dovadă. Sâmbătă, 13 octombrie a.c., aflându-se în timpul liber, împreună cu un prieten, a fost omul potrivit la locul potrivit. Sublocotenentul se afla lângă un bloc, în care s-a produs o explozie a unei butelii, în urma căreia s-a iniţiat un incendiu. Auzind suflul exploziei şi văzând căzute pe asfalt bucăţi de geamuri, a conştientizat pericolul şi a urcat în apartamentul în care se manifesta incendiul. A acţionat prompt împiedicând propagarea focului la întregul apartament, după ce s-a asigurat că victima - o femeie în vârstă de circa 34 de ani, care a suferit arsuri la nivelul feţei şi braţelor, este în afara oricărui pericol. Pentru persoana salvată, dar şi pentru noi, colegii lui, sublocotenentul Drăghici Lucian este un profesionist şi, nu în ultimul rând, UN EROU”, se arată într-un comunicat al ISU Mehedinţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...