Special

O leoaică şi doi cerbi, la Grădina Zoologică din Craiova!

Grădina Zoologica din Craiova are începând de luni, 15 octombrie, noi membri. Este vorba de doi cerbi lopătari şi o femelă leu, în vârstă de şase luni. Animalele au fost donate Grădinii Zoologice din Craiova de reprezentanţii Grădinii Zoologice din Reşiţa.

”Grădina Zoologică din Reşiţa a primit ca donaţie femela leu de la Circul Las Vegas Vargas, de la soţii Arca, singurii dresori de animale sălbatice din România. Ştiind că la Craiova, colegii noştri au un exemplar mascul de leu am decis, având în vedere bunăstarea animalelor, ca Leon să nu crească singur şi trist şi să aibă pereche. Exemplarul se numeşte Tina. Avem o colaborare frumoasă cu grădina zoo din Craiova, ne bucurăm de fiecare data când putem realiza un schimb de animale”, a spus Gabi Stănucă, director Grădina Zoologică Reşiţa.

Ultimul schimb de animale a avut loc la sfârşitul lunii august, când Grădina Zoologică din Craiova a dat în custodie, la Grădina Zoologică din Reşiţa, pentru reproducere, femela jaguar pentru a obţine exemplare pentru ambele grădini. Am primit atunci, la schimb, o pereche de cerb lopătar şi o pereche de coati.

”Ne bucurăm de fiecare data când putem aduce surprize vizitatorilor Grădinii zoologice. De aproximativ un an, de când la zoo Craiova s-a născut leul, ne-am propus să îi găsim neapărat o parteneră de viaţă. Reprezentanţii grădinii au purtat în toată această perioadă discuţii cu administratorii grădinilor zoologice din ţară. Colaborarea noastră cu zoo Reşiţa este una extrem de frumoasă, acolo lucrează, la fel ca şi la noi, oameni extrem de dedicaţi care pun interesul animalelor mai presus de orice”, a spus Aurelia Filip, director RAADPFL Craiova.

Exemplarul de leu, cât şi cei doi căpriori vor sta în următoarele trei săptămâni în carantină pentru a se acomoda cu noul mediu, dar şi cu angajaţii. După perioada de carantină, animalele vor fi scoase în ţarcuri pentru a fi admirate de vizitatori.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...