Monden

Cel de-al doilea proiect de anvergură al Teatrului Anton Pann:

“1918/2018 CENTENARUL VĂZUT DE GENERAŢIA Y”, în repetiţii

Actuala stagiune a Teatrului Anton Pann stă sub semnul Centenarului Marii Uniri prin cele două proiecte câştigate la nivel naţional şi finanţate de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. În acest sens a fost finalizată producţia primul proiect „Ne ştim de 100 de ani”. La început de octombrie, mai precis, sâmbătă şi duminică, 6-7 octombrie, la Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea a avut loc premiera spectacolului „Ne ştim de 100 de ani”, urmând ca pe 9 decembrie să avem premiera şi la cel de-al doilea proiect intitulat “1918/2018 CENTENARUL VĂZUT DE GENERAŢIA Y”.

David Schwartz, regizor- ”Acum suntem în etapa a doua de documentare pentru acest spectacol. Este un spectacol care îşi propune să documenteze perspectiva tinerilor asupra realităţilor sociale din Rm Vâlcea la 100 de ani de la Marea Unire. Ne propunem să facem un spectacol reprezentativ şi relevant pentru publicul din Vâlcea, un spectacol în care oamenii să se regăsească cu poveşti şi istorii personale, să se regăsească pe scenă în diverse contexte şi situaţii. Etapa de documentare a constat în primul rând în luare de interviuri, discuţii informale, discuţii de grup şi în realizarea unor ateliere cu tinerii, prin care încercăm să vedem care sunt problemele lor, dilemele cu care se confruntă, cum se raportează la viitorul oraşului Rm Vâlcea, cât şi la viitorul lor în acest oraş”.

Regizorul şi dramaturgul David Schwartz are o experienţă vastă în teatrul documentar şi teatru bazat pe istorie personală, realizând spectacole pe subiecte foarte diverse, teatru de implicare socială, teatrul politic, teatru care lucrează cu materiale ale realităţilor contemporane pentru a expune diverse probleme, tensiuni, situaţii din societate şi pentru a documenta realităţile contemporane. A făcut spectacole de teatru documentar în Bucureşti, unde lucrează în spatiul independent, la Teatrul Evreiesc de Stat, la Spatiul Reactor din Cluj si Teatrul Naţional Iaşi. Cu privire la activitatea regizorului David Schwartz vom reveni cu mai multe amănunte.

Vladimir Purdel, actor- “Perspectiva acestui spectacol este una pozitivă. E pentru prima oară când lucrez într-un asemenea proiect în care se face o documentare în prealabil cu oamenii din comunitatea din Rm Vâlcea, încercând să se găsească subiecte interesante de spus pe scenă, este un proiect care-şi caută un soi de autenticitate, un proiect care să vorbească despre comunitatea de aici.”

Spectacolul „1918/2018 CENTENARUL VĂZUT DE GENERAŢIA Y” va investiga prin mijloace specific teatrului documentar, raportarea şi perspectiva tinerilor din această generaţie asupra Marii Uniri, asupra istoriei României în general, asupra unor noţiuni precum cele de patrie, patriotism, român, istorie naţională. La acest important proiect vor lucra 10 persoane, din care: 6 actori de la Teatrul Anton Pann, şi anume: Denisse Moise şi Nicole Burlacu pentru faza de documentare, Ana Şuşca, Andrei Brădean, Vladimir Purdel şi Alexandru Beteringhe, un regizor-dramaturg, 1 scenograf, 1 coregraf şi 1 muzician.

Pe lângă reprezentaţiile de la sediul teatrului, organizatorii propun o serie de 5 reprezentaţii gratuit pentru publicul din afara municipiului Rm Vâlcea, asigurându-le totdeodată şi transpotul gratuit. Iată, un alt proiect despre care vom mai vorbi şi care se va concretiza până la începutul lunii decembrie. Premiera spectacolului „1918/2018 CENTENARUL VĂZUT DE GENERAŢIA Y” va avea loc pe 9 decembrie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...