Actualitate

Universitatea din Craiova: „Ne exprimăm stupefacţia cu privire la implicarea numelui universităţii în comunicatul MAE rus”

Universitatea din Craiova prin rectorul său, prof. univ. dr. Cezar Spînu, îşi exprimă nemulţumirea faţă de implicarea numelui Universităţii din Craiova în comunicatul Ministerului rus de Externe, din 10 octombrie 2018, referitor la semnarea unui Memorandum cu Academia Diplomatică a respectivului Minister (http://www.ucv.ro/media).

Conducerea Universităţii susţin că speră că este vorba doar de o regretabilă neînţelegere şi că această confuzie va fi grabnic şi cu bună-credinţă corectată, în sensul onestei informări a opiniei publice asupra situaţiei reale.

“În fapt, Universitatea din Craiova nu are cunoştinţă de intenţiile Ministerului de Externe Rus de a crea o comisie de experţi ruso-română şi nu a existat niciun contact între instituţia noastră şi Academia Diplomatică citată sau cu alţi reprezentanţi ai Ministerului. Universitatea din Craiova consideră că o asemenea intenţie ar fi trebuit stabilită la nivel diplomatic şi transmisă Universităţii înainte de comunicarea ei în media. Universitatea din Craiova cere sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României pentru a clarifica această situaţie. Precizăm, de asemenea, că, în virtutea principiului libertăţii academice, Universitatea din Craiova a stabilit cu mai bine de 250 de universităţi din întreaga lume parteneriate pentru îmbunătăţirea şi diversificarea ofertei educaţionale şi de cercetare. Instituţia noastră este membră în numeroase organizaţii, asociaţii, platforme universitare internaţionale (vz. www.ucv.ro), în aşa fel încât nivelul de dezvoltare pe care l-am atins în domeniul relaţiilor internaţionale este un real atu regional şi naţional”, se arată într-un comunicat la Universităţii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...