Administraţie

Ministrul Daea, în Mehedinţi

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a inaugurat vineri, în judeţul Mehedinţi, Staţia de pompare din localitatea Salcia, în care s-au investit 600 000 lei, la eveniment participând preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţ, Aladin Georgescu, prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, dar şi directorul general al AFIR, Ionuţ Florin Barbu.

Investiţia în Staţia de pompare de la Salcia s-a făcut pe programul de investiţii şi reparaţii în sistemul principal de irigaţii al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare. Suma de 600 000 lei a fost folosită pentru reabilitarea navei plutitoare, a punctului trafo şi bazinului de decolmatare. Staţia de la Salcia a fost realizată în urmă cu 43 de ani, iar din anul 2003 este nefuncţională. În urma investiţiilor făcute, va deservi 570 hectare pe un tronson de 2,2 km.

Suprafaţa irigabilă se va extinde după ce Organizaţia de Udători constituită în zonă va depune proiect pe măsura 4.3 pentru atragerea de fonduri europene în valoare de un milion de euro în vederea achiziţionării de echipamente de irigaţii. După implementarea proiectului respectiv, Staţia va deservi alte 5100 hectare teren agricol. Directorul ANIF, domnul Ionuţ Florin Barbu, prezent astăzi la Salcia, a dat asigurări că atât Staţia de Pompare de la Pristol, cât şi cea de la Ţigănaşi vor fi reabilitate în 2019 şi respectiv 2020, acestea fiind cuprinse în programul de investiţii al Agenţiei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...