Sub Lupă

Avocat reţinut la Craiova pentru trafic de influenţă

Adi-Remus Ciucă, avocat în cadrul Baroului Dolj, şi Marius Miclescu, un craiovean certat cu legea, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi influenţarea declaraţiilor. Aceştia ar fi încercat să ajute doi dintre inculpaţii din dosarul proxeneţilor care duceau tinere la produs în saune din Anglia, determinând victimele să dea declaraţii false, fie promiţându-le bani, fie ameninţându-le.

Potrivit DIICOT, în perioada august – septembrie 2016, inculpaţii Cioveie Ştefănel Cosmin şi Bălteanu Ion Gabriel, cercetaţi într-o cauză penală aflată pe rolul către DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, au luat legătura, direct sau indirect, cu patru persoane (care aveau calitatea de persoane vătămate în dosar), în vederea coruperii acestora cu sume de bani pentru a-şi schimba declaraţiile şi a evita, în acest mod, răspunderea penală.
“În perioada august 2016 – septembrie 2017, inculpatul Miclescu Marius (persoană din anturajul inculpatului Bălteanu Ion-Gabriel) a acţionat în sensul împiedicării sau îngreunării cercetărilor penale în cauză, tragerii la răspunderea penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate a inculpaţilor cercetaţi în dosarul menţionat cu privire la faptele de trafic de persoane/minori prin încercarea de a determina persoanele vătămate să dea declaraţii mincinoase cu promisiunea oferirii/oferirea unor sume de bani (corupere) sau chiar prin recurgerea la fapte cu efect vădit intimidant. În acest scop, inculpatul Miclescu Marius s-a înţeles cu inculpatul Ciucă Adi-Remus, avocat în cadrul Baroului Dolj, căruia i-a plătit onorariul, să acorde asistenţă juridică persoanelor vătămate, cu eludarea dispoziţiilor legale, în sensul de a le determina pe acestea să dea declaraţii mincinoase favorabile inculpaţilor”, se arată într-un comunicat DIICOT.
Inculpatul Ciucă Adi-Remus şi-a folosit calitatea de avocat şi cunoştinţele juridice în scopul de a împiedica sau îngreuna cercetările în cauză, determinând persoanele vătămate să dea declaraţii mincinoase în cauza penală cu promisiunea oferirii unor sume de bani (corupere) de către rudele/persoanele din anturajul inculpaţilor.
Urmărind acest scop, la data de 09.09.2016, inculpatul Ciucă Adi-Remus a înregistrat la D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova o cerere prin care solicita, în calitate de avocat ales, reaudierea persoanelor ascultate anterior în calitate de persoane vătămate.
“ În cursul lunii septembrie 2016, inculpatul Ciucă Adi-Remus s-a întâlnit cu fiecare dintre victimele pe care le reprezenta/asista în cauza penală, la cabinetul său, în prezenţa inculpatului Miclescu Marius, împrejurare în care le-a îndrumat să schimbe declaraţiile date anterior la D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în sensul favorabil inculpaţilor, asigurându-le că nu vor suporta pentru aceasta consecinţe defavorabile, ci vor risca cel mult o amendă penală plătită de inculpaţi sau rudele acestora.
Consecinţă a acestor demersuri frauduloase, la termenele de judecată din data de 10.07.2017 şi 27.09.2017, fiind audiate în calitate de persoane vătămate, inculpatele Tîmplaru Ramona-Mihaela şi Radu Gabriela Mihaela au dat declaraţii contradictorii în raport cu cele din cursul urmăririi penale, în sensul că nu au fost constrânse la practicarea prostituţiei de către inculpaţii Bălteanu Ion Gabriel şi Cioveie Ştefănel Cosmin şi că nu au beneficiat de foloase materiale ca urmare a practicării prostituţiei de către aceasta”, se mai precizează în comunicatul DIICOT.
În cursul zilei de astăzi inculpaţii urmează să fie prezentaşi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...