Politică

Eugen Neaţă: “Partidul Social Democrat respectă măsurile din programul de guvernare! Turismul, prioritate pentru Guvern!”

Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă privind unele modificări fiscal bugetare prin care se reduce cota TVA la 5% pentru cazarea la hotel, serviciile de catering şi pentru parcurile de distracţii. De asemenea, prin acelaşi act normativ, primăriile vor putea obţine împrumuturi de până la 450 de milioane de lei pentru furnizarea de apă caldă şi căldură în sezonul rece.

“Începând cu 1 Noiembrie 2018, cota de TVA de 9% se reduce la de 5%. Aceasta va fi extinsă la domenii precum: cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea, activităţile sportive, recreative şi distractive. Măsura a fost luată pentru promovarea turismului, reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului intern şi stimularea creşterii economice. Acelaşi act normativ se referă la turismul balnear, fiind eliminată cota redevenţei pentru apa geotermală şi minerale naturale utilizate pentru consumul populaţiei”, a declarat deputatul vâlcean Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...