Sport

Handbal feminin, Liga Florilor, CSM Bucureşti - SCM Rm. Vâlcea 19-22 (9-13)

SCM Rm. Vâlcea învinge CSM Bucureşti şi se instalează pe primul loc în Liga Florilor!

Diana Ciucă, noua senzaţie a handbalului românesc, a făcut minuni în poartă, parând 5 aruncări de la 7 metri!

SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus în deplasare în faţa campioanei CSM Bucureşti scor 22-19, şi e lider solitar în Liga Florilor, reuşind una din cele mai mari surprize ale Ligii Naţionale de handbal feminin din ultimii ani. În primele minute, bucureştencele au părut că joacă legate la ochi, negăsind deloc calea spre poarta vâlceană, una în care a strălucit încă o dată Iulia Dumanska. În atac, Vâlcea a avut două viteze în plus, ieşind în evidenţă clasa unor jucătoare precum Irina Glibko şi Alicia Fraga Fernadez. Astfel, Vâlcea s-a distanţat la 4, 5 şi chiar 6 goluri diferenţă, spre stupefacţia generală!

Învinsă de SCM Rm. Vâlcea chiar în primul meci al sezonului, în Supercupa României, CSM Bucureşti a sperat să-şi ia revanşa în etapa a 5-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. Doar că de la zis şi până la făcut a fost cale lungă. Cu o încredere fantastică în propriile forţe, echipa condusă de Florin Pera a „executat-o” fără milă pe campioana en-titre, aflată la ani lumină de pretenţiile avute după cum s-a prezentat.

Cu excepţia primului minut, când Majda Mehmedovic a marcat golul de decshidere al întâlnirii, Vâlcea a controlat clar ostilităţile. În minutul 7, Magnus Johansson a fost nevoit să solicite deja primul time-out, dar lucrurile nu s-au rezolvat, din contră, situaţia echipei gazde s-a înrăutăţit şi mai mult. Yulia Dumanska şi-a arătat forma sportivă şi cu această ocazie, oferind multă siguranţă echipei prin paradele ei, ceea ce nu s-a întâmplat şi cu poarta CSM Bucureşti. Apoi, în atac, Iruna Glibko le-a eclipsat pe toate jucătoarele, reuşind să facă diferenţa aproape la fiecare şansă pe care a avut-o. Astfel, diferenţa pe tabelă a ajuns la 6 goluri, 12-6 în minutul 24, chiar dacă Vâlcea a jucat şi în inferioritate numerică pentru 2 minute.

Vâlcea a reuşit să o ţină la respect pe CSM Bucureşti până la final, Diana Ciucă făcând meciul carierei la senioare, după ce a reuşit să apere 5 aruncări de la 7 metri. Victoria vâlcencelor a devenit clară în minutul 58, când Yulia Dumanska a apărat la 20-18 din situaţie de unu la unu cu Jovanka Radicevic. Vâlcea a reuşit să învingă CSM Bucureşti pentru a doua oară în ultimele două luni, 22-19 rezultat final, şi poate visa acum cu ochii deschişi din postura de lider al Ligii Naţionale.

"Am venit la Bucureşti motivaţi şi încrezători. Faptul că ele au vorbit după înfrângerea din Supercupă ca despre una întâmplătoare, la nimereală, că ele nu au avut timp să se cunoască prea bine, ne-a motivat şi ambiţionat. Asta le-am spus fetelor şi le-am zgândărit orgoliul", a declarat tehnicianul vâlcean.

"Am avut ghinion, nu a mers nimic, nici atacul, nici apărarea. Am ratat foarte mult, fiecare minge ajungea la ele. Mergem să câştigăm la Bietigheim, nu avem voie să pierdem. Bine, nici astăzi nu aveam voie să pierdem, dar se mai întâmplă. E un duş rece, dar să nu fie prea multe şi până la urmă să nu reuşim nimic. Trebuie să facem ceva. Dacă vom continua să credem că este doar un duş rece nu vom rezolva nimic", a spus Iulia Curea, după eşecul cu SCM Râmnicu Vâlcea.

CSM Bucureşti - SCM Rm. Vâlcea 19-22 (9-13)

CSM Bucureşti: Radicevic 6, Kurtovic 3, Lazovic 2, Bazaliu 2, Neagu 2, Omoregie 1, Mehmedovic 1, Cvijic 1, Manea 1,

SCM Rm. Vâlcea: Glibko 9, Vasileuskaya 2, Băcăoanu 2, Petrovic 2, Florică 2, Popa 1, Lopez 1, Gavrilă 1, Da Silva 1, Fraga 1. Antrenori: Florin Pera (principal), Mia Radoi, Ildiko Barbu.

VĂ MULŢUMIM!

Primarul Mircia Gutău mulţumeşte echipei SCM Râmnicu Vâlcea pentru sentimentul de mândrie locală pe care l-a readus în rândul iubitorilor vâlceni ai handbalului şi ai sportului în general!

Cred că aceste două cuvinte exprimă în modul cel mai mai succint posibil sentimentele pe care comunitatea Râmnicului le are faţă de echipa de handbal feminin Sport Club Municipal, în contextul rezultatului deosebit obţinut marţi după-amiază în faţa echipei CSM Bucureşti.

Aşadar,

Vă mulţumim pentru că aţi reînviat o tradiţie pe care, o vreme, am crezut-o dispărută definitiv!

Vă mulţumim pentru sentimentul de mândrie locală pe care l-aţi readus în rândul iubitorilor vâlceni ai handbalului şi ai sportului în general!

Vă mulţumim pentru valurile de emoţie care ne inundă de fiecare dată când vă vedem jucând, indiferent dacă suntem în sala de sport sau în faţa televizoarelor!

Vă mulţumim pentru surprizele frumoase pe care ni le oferiţi la aproape fiecare meci!

Vă mulţumim pentru modul în care coagulaţi în jurul echipei o întreagă comunitate care vă iubeşte şi vă respectă!

Şi vă mulţumim pentru că aţi dovedit că munca neîncetată, efortul continuu şi lucrul în echipă pot sta la baza succesului, oricât de improbabil ar putea părea la început de drum!

Nu în ultimul rând şi rămânând în aceeaşi notă, doresc să mulţumesc şi să transmit respectul administraţiei locale tuturor suporterilor care încurajează la fiecare meci, indiferent unde acesta se dispută, echipa de handbal a Sport Club Municipal!

Mult succes în competiţiile viitoare! Suntem cu toţii, alături de voi!

Mircia Gutău, Primar

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...