Actualitate

Râmnicu Vâlcea:

Undă verde pentru construcţia primului centru de radioterapie din Oltenia

Şeful CJ Vâlcea a semnat contractul de concesiune cu reprezentantul societăţii germane Health Care Consulting

După finalizarea procedurilor privind concesionarea prin licitaţie publică şi încheierea acordului asupra construcţiei şi termenelor de punere în funcţiune preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea,I on Cîlea şi reprezentantul societăţii germane Health Care Consulting, dr. Radu Creţu, au semnat contractul de concesiune, dând astfel undă verde primului parteneriat public privat în domeniul sănătăţii din judeţul Vâlcea. Prin cele două semnături au fost îndeplinite ultimele condiţii pentru începerea efectivă a lucrărilor de construcţie a clădirii în care va funcţiona viitorul Centru de radiologie Rm.Vâlcea.

Tehnologie avansată în tratarea tumorilor

„Avem mare nevoie de o astfel de unitate medicală. Potrivit rapoartelor medicale, în judeţul Vâlcea sunt luaţi în evidenţă la ora actuală peste 3900 pacienţi bolnavi de cancer. Însă, din păcate, în unităţile noastre medicale nu există decât 5 doctori specialişti în oncologie medicală şi nici un specialist în radioterapie. De aceea, apreciez în termeni superlativi cooperarea care de-acum devine operaţională între Consiliul Judeţean Vâlcea şi mediul privat în domeniul sănătăţii. După darea în folosinţă a acestui centru, pacienţii bolnavi de cancer din judeţul nostru care au nevoie de radioterapie nu se vor mai deplasa la Bucureşti, Cluj, Timişoara şi la alte mari clinici din ţară”, a declarat Ion Cîlea.

La rândul său, dr. Radu Creţu, reprezentantul pentru România al Centrului Oncologic de Tratament Hamburg -Germania, a subliniat că în centrul care se va deschide la Rm.Vâlcea se va folosi cea mai avansată tehnologie pentru tratarea tumorilor cu o acurateţe milimetrică. Fasciculul de tratament va fi concentrat doar pe locul tumorii fără a deteriora ţesuturile sănătoase din jur. În plus, după fiecare intervenţie radiologică, pacientul nu va trebui să stea internat, ci se va întoarce acasă unde poate să-şi reia activităţile normale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...