Special

Medalii de aur pentru inventica universitară craioveană

Cercetarea universitară craioveană (Universitatea din Craiova şi Universitatea de Medicină şi Farmacie) a primit cinci medalii: patru medalii de aur şi o medalie de argint la International Fair of Patents, Inventions, Innovations and New Technologies - INOVAMAK 2018, September 20 – 24, Skopje, Macedonia.

În perioada 20-24 septembrie 2018, Asociatia Nationala a Inventatorilor din Macedonia a organizat la Skopje Macedonia, INTERNATIONAL FAIR OF PATENTS, INVENTIONS, INNOVATIONS AND NEW TECHNOLOGIES - INOVAMAK 2018.

Au participat inventatori din România, Canada, China, Coreea de Sud, SUA, Siria, Serbia, Bosnia Hertegovina, Polonia, Malaezia, Rusia, Muntenegru, Bukgaria, Slovenia, India, Cehia, Hong Kong, Taiwan, Tailanda, Macedonia.

Sub egida şi cu sprijinul Forumului Inventatorilor din România, ţara noastră a fost reprezentată de o delegaţie alcătuită din prof. dr. ing. Daniela Tarniţă de la Universitatea din Craiova si prof. dr. Dan Tarniţă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. Prin brevetele prezentate, cei trei membri ai delegaţiei au reprezentat instituţiile de care aparţin, precum şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Au fost prezentate peste 140 de invenţii internaţionale, dintre care cinci invenţii au fost ale României: trei din Centrul Universitar Craiova şi două de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Cele trei invenţii prezentate de cercetătorii din Centrul Universitar Craiova sunt:

1. Stem modular-adaptiv pentru proteza totală de sold, bazat pe materiale inteligente
Inventatori:
Prof. univ.dr. Dan Tarniţă, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova
Prof. univ.dr. ing. Daniela Tarniţă, Universitatea din Craiova

2. Sistem artificial mana-antebrat utilizat ca proteza pentru membrul superior uman
Inventatori:
Prof. univ.dr. ing. Daniela Tarniţă, Universitatea din Craiova
dr. Ing. Cosmin Berceanu

3.Proteza de cot de tip balama sferică
Inventatori:
Prof. univ.dr. Dan Tarniţă, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova
Prof. univ.dr. ing. Daniela Tarniţă, Universitatea din Craiova
Dr. Boborelu Cristian, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova
Conf. univ.dr.ing. Dragoş Popa, Universitatea din Craiova

Cele trei invenţii au fost premiate cu cinci medalii: două medalii de aur şi o medalie de argint din partea Juriului Internaţional al Salonului de Invenţii; Golden Prize Award for Best Invention (pentru invenţia Stem modular-adaptiv pentru proteza totală de şold bazat pe materiale inteligente) din partea Asociaţiei Inventatorilor din Siria şi o medalie de aur din partea Asociaţiei Inventatorilor din Serbia.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...