Actualitate

Mama care şi-a sugrumat copilul în somn, internată la un spital de psihiatrie

Tânăra de 33 de ani din Craiova, care şi-a sugrumat copilul în timp ce dormea va fi internată într-un spital de psihiatrie. Cel puţin aşa au cerut şi au obţinut procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În urma expertizei psihiatrice, medicii legişti au stabilit că femeia nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Ea a fost eliberată la sfârşitul lunii august. Ina Irina Pleşa, de 33 de ani, este acuzată de comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

Cererea procurorilor a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat ieri. „Admite propunerea. Dispune internarea medicală a inculpatei Pleşa Ina Irina într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol ce a determinat luarea măsurii“, se arată în hotărârea instanţei, care poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Femeia a declarat în sala de judecată că l-a privit îndelung pe fiul ei şi a crezut că este diavolul. Totuşi, în timp ce îl sugruma, ea ar fi avut un moment de luciditate, dar şi-a dus gestul extrem până la capăt.

„Era un om cald, apropiat, cu un grad ridicat de empatie pentru oameni şi pentru problemele oamenilor”, a spus Maria Dumbravă, de la Protecţia Copilului Dolj despre tânăra criminală.

Aceasta lucra într-un centru unde oferea ajutor celor aflaţi în dificultate, iar acasă avea trei copii. Băieţelul pe care l-a omorât era cel mijlociu.

„A motivat că este diavolul pe care trebuie să-l sugrume. Imediat după faptă, a aprins lumina, şi-a dat seama că nu este diavolul, este copilul său, s-a dus în încăperea alăturată, l-a trezit pe soţul său şi i-a arătat ce a făcut”, a declarat Magda Bădescu, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Asistenţii sociali trec periodic printr-un control psihologic, dar, de un an, femeia era în concediu maternal. În primăvară, ea ar fi fost chiar internată într-o clinică de specialitate, cu diagnosticul de tulburare psihotică. La scurt timp după externare, ar fi refuzat să-şi ia medicamentele, spunând că se simte mai bine. Când era în vizite la rude, au revenit halucinaţiile.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...