Actualitate

Îngrijitoarea care a lovit o fetiţă din centru de plasament, concediată

Îngrijitoarea de la centrul de plasament din Balş, acuzată că la sfârşitul lunii august ar fi bătut o fetiţă în vârstă de nouă ani cu dizabilităţi, a fost concediată. De sancţiuni nu a scăpat nici colega ei, care va primi, timp de trei luni, un salariu mai mic cu 10%.

Decizia a fost luată de Comisia de Disciplină din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului după ancheta desfăşurată în urma apariţiei în mediul online a unor imagini revoltătoare. Între timp, fata agresată de supraveghetoarele de la centrul de plasament din Balş, Olt, care a fost inclusă încă de la momentul constatării faptelor într-un program de consiliere psihologică şi a fost internată la Spitalul de psihiatrie prof. Dr. Obregia din Bucureşti, pentru evaluare. Conducerea DGAPC Olt a fost informată de incident în 29 august. „Am intrat în posesia filmuleţului, iar ieri am fost cu managerul de caz şi cu şeful de serviciu şi am vorbit cu copiii şi tot ieri am demarat deja ancheta, conform legii, de cercetare disciplinară. Am suspendat activitatea doamnelor de acolo pentru a nu influenţa ancheta şi bineînţeles că am informat organele penale pentru rele tratamente aplicate minorului. Este un copil cu dizabilităţi care uneori, din cauza afecţiunilor, are ieşiri agresive. Doamna spune că a scuipat-o, că ţipa şi că a acţionat aşa cum nu trebuie să acţioneze nicio persoană cu niciun copil, cu atât mai mult personalul care lucrează într-o instituţie de gen asupra unui copil. Din punctul meu de vedere, este intolerabil. Nu există scuză pentru un astfel de comportament”, a declarat atunci Rădiţa Piroşca.

Îngrijitoarea lucra în sistem de patru ani, însă şefa DGASPC Olt a spus că astfel de cazuri nu au mai fost semnalate.
„Situaţii de acest gen nu au mai fost semnalate, până acum, şi mă bucur că, discutând în particular, copiii mi-au spus că în afară de această doamnă niciunul dintre ceilalţi colegi care lucrează acolo nu are un astfel de comportament. Am discutat şi cu vecinii şi au confirmat şi ei. Filmuleţul a fost făcut de un copil”, a afirmat Rădiţa Piroşca.

Şi poliţia a declanşat o anchetă în acest caz. „Ne-am sesizat din oficiu şi se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Deocamdată se anchetează fapta”, a afirmat atunci purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.Vecinii din blocul unde este centrul de plasament spun că nu este pentru prima oară când sunt incidente aici. „Se aude ţipete şi nu putem să mai stăm în casă din cauza lor. Le bat, ele ţipă”, spune o locatară.

Fata se află de cinci ani în sistemul de protecţie, părinţii fiind decăzuţi din drepturi, astfel că minora a devenit adoptabilă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...