Politică

Cristian Buican îi dă extemporal Vioricăi Dăncilă

Prin intermediul unei interpelări parlamentare preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a luat-o la rost pe Viorica Dăncilă în privinţa lipsei de activitate a Comisiei naţionale de fundamentare a Planului Naţional de adoptare a monedei unice europene, a cărei co-preşedinte este. Astfel, parlamentarul liberal vâlcean i-a reamintit Vioricăi Dăncilă că de 6 luni, de la constituirea acestei comisii şi până acum, nu există niciun fel de informaţii privind activitatea acestui organism foarte important. De asemenea, deputatul Cristian Buican i-a reproşat doamnei Prim-Ministru „că abordarea acestui subiect într-o cheie propagandistică şi mincinoasă, fără susţinerea declaraţiilor cu acţiuni concrete, reprezintă calea spre eşec a demersului de a trece la moneda Euro”.

Parlamentarul liberal vâlcean i-a atras atenţia doamnei Prim-Ministru şi asupra faptului că vecinii de la sud de Dunăre sunt mult mai avansaţi în privinţa procedurilor privind trecerea la Euro, ceea ce va conduce, în cazul în care aceştia vor adopta moneda unică europeană înaintea României, la un avantaj competitiv în regiune, ce nu va putea fi surmontat. În opinia deputatului Cristian Buican, bulgarii au reuşit „să ia faţa” ţării noastre în multe domenii, de la construcţia de autostrăzi şi până la turism şi agricultură, iar adoptarea monedei euro de către aceştia înaintea ţării noastre ar reprezenta un scenariu sumbru pentru economia României în contextul regional al atragerii investiţiilor şi capitalurilor.

Înainte de a-i cere imperativ doamnei Viorica Dăncilă să îi comunice date exacte despre activitatea Comisiei naţionale de fundamentare a Planului Naţional de adoptare a monedei unice europene din ultimele 6 luni, deputatul Cristian Buican şi-a exprimat îngrijorarea privind faptul că măsurile fiscal bugetare adoptate de PSD şi ALDE în ultimii 2 ani de zile vor afecta negativ acest deziderat al României de a adopta moneda euro, îngrijorare manifestată unanim în rândul specialiştilor economici. În final, parlamentarul liberal a mai solicitat date exacte privind acţiunile concrete necesare pentru pregătirea societăţii româneşti în vederea adoptării monedei euro, dar şi un calendar cu termene clare şi responsabili pentru acestea.

„Acum 6 luni, doamna Dăncilă se lăuda cu înfinţarea unei comisii privind adoptarea euro. De atunci şi până acum, linişte totală. Asta în timp ce vecinii noştri bulgari au depus deja cererile necesare, au făcut demersuri, şi sunt în linie dreaptă în privinţa trecerii la moneda unică europeană. După ce ne-au dat lecţii la construcţia de autostrăzi, turism şi agricultură, iată că ne iau faţa şi la acest capitol. Dacă nu ne vom grăbi să îi prindem din urmă cu trecerea la euro, vor avea un avantaj competitiv incredibil în faţa noastră în contextul regional. Iar noi stăm degeaba. I-am transmis doamnei Dăncilă că prin gargară nu vom adopta în veci moneda euro, în ciuda declaraţiilor sale privind faptul că acest demers reprezintă cel mai important proiect de ţară de la intrarea României în Uniunea Europeană. Oricum, toţi specialiştii economici, la unison, afirmă că măsurile adoptate deja de PSD-ALDE ne îndepărtează câţiva ani de adoptarea euro”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...