Actualitate

Ministrul Sănătăţii, în vizită la Strehaia

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a efectuat astăzi o vizită la Strehaia, în judeţul Mehedinţi, în cadrul campaniei de informare şi vaccinare ROR (împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei) care a început în luna septembrie. Campania este derulată de Ministerul Sănătăţii împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi, UNICEFF şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Astfel, pe parcursul ultimelor săptămâni, reprezentanţii organismelor implicate în proiect au stat de vorbă cu părinţii pentru a-i conştientiza cu privire la importanţa vaccinării copiilor.

Ministrul Sănătăţii a fost însoţit, în timpul vizitei, de către preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea şi primarul oraşului Strehaia, Ioan Giura. Primele rezultate ale campaniei sunt îmbucurătoare, în sensul că dacă la începutul lunii septembrie, rata de vaccinare, în Strehaia, era de 11%, în urma discuţiilor purtate direct cu părinţii de către reprezentanţii organismelor implicate, a ajuns la 60%.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...