Special

75 la sută din ambulanţele din Dolj trebuie casate

75 la sută din maşinile aflate în parcul auto al Serviciului de Ambulanţă sunt foarte vechi şi ar trebui casate. Multe dintre ele cedează chiar în drum spre intervenţii. S-a întâmplat şi ieri în Craiova când şoferii de pe ambulanţă au fost fotografiaţi în timp ce împingeau o salvare care s-a defectat chiar în centrul oraşului. Două dintre ambulanţe bat recordul la numărul de kilometri înregistraţi la bord, adică peste un milion.

Parcul auto al Serviciului de Ambulanţă Dolj ar putea rămâne fără maşini dacă cele propuse pentru casare ar fi scoase din circulaţie. Multe dintre ele au început să cedeze şi îi lasă pe şoferi chiar în drum către intervenţii. Mihai Strugariu este unul dintre şoferii de la ambulanţă care lucrează aici de mai bine de 15 ani. Cam atât are şi maşina pe care o conduce.

“Eu am fost unul din norocoşii care nu mi s-a întâmplat, dar au fost colegi de-ai mei care, e un fier care mege şi pe autostradă şi pe câmpuri şi pe unde este nevoie, unde sunt cazuri ne deplasăm în orice loc în orice moment. Există riscul să vă lase oricand? Da, riscuri sunt, mă gândesc că sunt şi la maşinile noi, dar la cele uzate în regim de urgenţă”, spune şoferul.

Conducerea instituţiei spune că din cele 57 de ambulanţe, 75 la sută dintre ele sunt deja pe lista de maşini care ar trebui casate, dar dacă ar renunţa la ele nu ar mai avea cu ce să meargă la solicitări. Managerul unităţii speră ca în decembrie să primească ambulanţe noi.

"Avem în funcţiune chiar două ambulanţe care au peste un milion de kilometri la bord. Ce înseamnă asta pentru maşini? Asta înseamnă că aproximativ 75 la sută dintre maşini îndeplinesc normele de casare şi ar trebui să fie înlocuite", spune Cristian Gângioveanu- manager Serviciul de Ambulanţă Dolj.

Serviciul de Ambulanţă Dolj are 340 de angajaţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...