Special

Elevii claselor a X-a au vizitat judeţul Mehedinţi

Duminică, elevii claselor a X- a A, B, C şi D, au mers în excursie, pe traseul Craiova – Orsova, împreună cu profesorii diriginţi Mihaela Pupăza, Cornelia Cune, Corina Ionescu şi Gabriela Truţă.

Programul excursiei a început cu o croazieră pe Dunăre pe traseul Eşelniţa, Tabula Traiana, Statuia lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, Cazanele Mici.

Itinerarul excursiei a vizat şi obiective turistice din judeţul Mehedinţi. În Orşova elevii au vizitat Mănăstirea Sf. Ana din Orşova, unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din ţara noastră. Ea este aşezată pe coama Dealului Moşului, care domină oraşul Orşova. Pandurii au aflat că mânăstirea a fost ctitorită de ziaristul interbelic Pamfil Şeicaru, cel ce a luptat în zona Orşovei în calitate de sublocotenent al Regimentului 17 Infanterie în Primul Război Mondial.

În municipiul Drobeta-Turnu Severin elevii au vizitat Cetatea Medievală, un loc cu o poveste extrem de interesantă, având în vedere că fortificaţia Severinului, cunoscută sub denumirea de Cetatea Severinului, este una dintre cele mai importante fortificaţii de zid de la sud de Carpaţi, a cărei construcţie a început undeva în a doua jumătate a secolului al XIII-lea.

Toate aceste noi informaţii aflate şi locuri vizitate, elevii s-au bucurat de timpul liber petrecut alături de colegi şi profesorii diriginţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...