Special

400 de câini de la adăpostul de la Desa din Dolj au fost salvaţi

400 de câini de la adăpostul Măriuţa din localitatea doljeană Desa, despre care ziarul nostru a preyentat un amplu reportaj în care proprietara acestui adăpost povestea că vor muri de foame, au fost salţia la timp. Ăn urma reportajul zeci de persoane din ţară, dar şi din străinătate au donsat bani şi mâncare pentru patrupezi.

La sfrâşitul săptămânii trecute prezentam cazul celor 400 de căţei, aflaţi în pericol de a muri de foame pentru că proprietara acestuia nu mai avea bani să întreţină adăpostul. Femeia a investit în adăpost toţii banii pe care i-a câştigat la muncă în Italia, dar acum s-a trezit că nu mai are niciun leu să cumpere mâncare pentru patrupede. A apelat la voluntari, însă numai o tânără din Craiova s-a oferit să îi aducă câţiva saci cu mâncare care vor asigura hrana câinilor doar pentru o zi.

În urma reportajului, zeci de persoane i-au sărit în ajutor. A strâns 20.000 de lei şi câteva tone de mâncare. “Pentru o perioadă destul de bună suntem în siguranţă. Avem mâncare pentru câţeluşi şi au ridicat alte încăperi unde îi vom adăpost la iarnă pe cei mici. Vă mulţumim din suflet!”, a spus Daniela Popovici, proprietara adăpostului.

Daniela Popovici a înfiinţat acest adăpost în anul 2017, după ce s-a întors din Italia unde muncise 11 ani. Cu banii strânţi acolo a ridicat aici mai multe padocuri pe un teren ce aparţinea părinţilor. Atunci avea 50 de câini şi pisici, iar acum a reuşit să salveze de la eutanasire 400. I-a adunat de la adăposturile, unde urmau să fie eutanasiaţi.

Daniela Popovici, preşedinte Asociaţia Măriuţa. Disperată, femeia a făcut apel pe reţelele de socializare, însă numai o tânără din Craiova i-a întins o mână de ajutor. Localnicii nici nu vor să audă.

"Am venit cu intenţia bună, am cumpărat mâncare, tot ce era necesar că ştiu că are pisici, căţeluşi, am venit pentru câteva ore", spune voluntarul.

Orice donatie cât de mică ajută:
Beneficiar: Asociaţia pentru protectia animalelor Mariuţa Adresa: Str. Alexandru Vlahuţă 89, Desa, Jud. Dolj, 207225

IBAN Ron: RO63BRDE170SV37819291700 IBAN Euro: RO18BRDE170SV40406211700 Banca: BRD, Cod Swift: BRDEROBU Paypal: daniela.chitiburu@yahoo.com Facebook:
https://www.facebook.com/asociatia.mariuta/

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...