Actualitate

Exerciţiu pentru intervenţia în cazul prăbuşiri unui avion în zona de Nord a judeţului, pe raza comunei Voineasa.

Joi, 27.09.2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru" al Judeţului Vâlcea a desfăşurat un exerciţiu de cooperare pentru antrenarea structurilor specializate de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situaţii de urgenţă generate de un accident aviatic în comuna Voineasa – punctul „Curmătura Vidruţei”.

Începând cu ora 11.00, forţele specializate au acţionat pentru: salvarea persoanelor rănite, acordarea primul ajutor, transportul victimelor, stingerea incendiului, menţinerea ordinii publice, limitarea accesului în zonă.

Din cauza numărului mare de victime, în urma prăbuşirii unei aeronave, s-a pus în aplicare Planului Roşu de intervenţie.

Pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, au organizat punctul de comandă – coordonare a acţiunilor de intervenţie şi au executat operaţiuni de intervenţie pentru: descarcerarea – salvarea persoanelor, localizarea şi lichidarea incendiului, acordarea primului ajutor medical, transportul răniţilor.

A fost exersată intervenţia pentru salvarea a 18 victime (15 de pasageri şi 3 membri ai echipajului) aflate în zonă greu accesibilă.

Din cauză că ambulanţele S.M.U.D. şi S.A.J. nu au putut ajunge decât la aproximativ un kilometru de locul prăbuşirii avionului, transportul victimelor s-a făcut cu ajutorul maşinilor de teren (ale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Serviciul Public Judeţean de Salvamont şi Salvaspeo Vâlcea, Inspectoratul, Club Offroad X3M Vâlcea) şi a celor doua U.T.V. –uri (unul al I.S.U. Vâlcea şi celălalt al I.S.U. Hunedoara).

Pentru stingerea incendiului la faţa locului au ajuns o autospecială de stingere pentru zone montane a ISU Hunedoara şi motopompe.

La acest exerciţiu au fost angrenate forţe şi tehnică de la: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vâlcea, Serviciul Public Judeţean de Salvamont şi Salvaspeo Vâlcea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Club Offroad X3M Vâlcea, Crucea Roşie – Filiala Vâlcea, Direcţia Silvică Vâlcea şi comitetul local al localităţii Voineasa.

Scopul exerciţiului a fost de perfecţionare a exercitării managementului unitar al forţelor participante la intervenţie în situaţii de urgenţă generate de accident aviatic în zonă greu accesibilă, cu victime multiple, urmat de incendiu, pentru evacuarea şi salvarea persoanelor, acordarea primului ajutor, protejarea bunurilor, stingerea incendiului şi înlăturarea urmărilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...