Administraţie

Preşedintele Constantin Rădulescu, primit cu căldură de oficialităţile din Parla

În perioada 20 - 23 septembrie 2018, o delegaţie condusă de Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a efectuat o vizită de lucru în municipiul Parla, comunitatea Madrid, cu prilejul deschiderii, în această localitate, a unui Centru Cultural Românesc “Sf. Antim Ivireanul”, printr-un proiect al Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul Vâlcea, finanţat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, prin programul „Centenarul 2018”.

Din delegaţia care s-a deplasat în Spania au făcut parte reprezentanţi ai Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, directorul Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul Vâlcea, membri ai Corului Arhiepiscopiei Râmnicului şi funcţionari din instituţiile amintite.

Programul vizitei a cuprins o întâlnire cu primarul municipiului Parla, dl Luis Martinez Hervas, întâlnire care s-a desfăşurat vineri, 21 septembrie 2018, cu începere de la ora 11.30, la care au participat şi reprezentanţi ai Consiliului Local din Municipiul Parla.

Gazde primitoare, oficialităţile spaniole i-au întâmpinat pe români cu multă căldură şi le-au vorbit despre comunitatea locală de români, care este una deosebită şi apreciată de localnici şi de autorităţi şi care contribuie, în mod semnificativ, la dezvoltarea locală.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, le-a mulţumit gazdelor pentru ospitalitate şi pentru sprijinul acordat comunităţii de români care locuiesc în municipiul Parla şi, în semn de recunoştinţă, i-a oferit primarului Luis Martinez Hervas o diplomă de onoare.

Îmbrăcat într-un costum popular din zona Vaideeni, Preşedintele Constantin Rădulescu le-a vorbit spaniolilor despre judeţul Vâlcea şi despre potenţialul său turistic şi economic, a subliniat importanţa păstrării şi transmiterii moştenirii culturale lăsate de înaintaşi ca marcă identitară locală şi i-a invitat pe cei prezenţi să ne viziteze, pentru a se convinge de frumuseţea locurilor şi de bogăţia monahală cu care a fost înzestrat judeţul Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...