Actualitate

Exerciţiu pentru intervenţia în cazul prăbuşiri unui avion în zona de Nord a judeţului, pe raza comunei Voineasa.

În data de 27.09.2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru" al Judeţului Vâlcea desfăşoară un exerciţiu de cooperare pentru antrenarea structurilor specializate de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situaţii de urgenţă generate de un accident aviatic în comuna Voineasa – punctul „Curmătura Vidruţei”.

Începând cu ora 11.00, forţele specializate vor acţiona pentru: salvarea persoanelor rănite, acordarea primul ajutor, evacuarea persoanele din zonă, stingerea incendiului, menţinerea ordinii publice, limitarea accesului în zonă.

Din cauza numărului mare de victime se va pune în aplicare Planului Roşu, în cazul unei aeronave prăbuşite care se presupune că are 15 de pasageri şi 3 membri ai echipajului.

La acest exerciţiu vor fi angrenate forţe şi tehnică de la: Prefectură, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vâlcea, Serviciul Public Judeţean de Salvamont şi Salvaspeo Vâlcea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (rutieră, de ordine publică, criminalistică) Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Club Offroad X3M Vâlcea, Crucea Roşie – Filiala Vâlcea, Direcţia Silvică Vâlcea şi comitetul local al localităţii Voineasa.

În speranţa că cetăţenii din comuna Voineasa înţeleg necesitatea desfăşurării acestui exerciţiu şi nu vor intra în panică, le mulţumim pentru înţelegere şi colaborare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...