Inedit

Vrea să intre în cartea recordurilor cu dovleacul uriaş

Un tânăr de 29 de ani din oraşul Bălceşti, din judeţul Vâlcea, vrea să intre în cartea recordurilor cu dovleci uriaşi furajeri. Seminţele sunt din America şi anul acesta a cultivat 5 dovleci uriaşi, care cântăresc şi 45 de kilograme. Anul viitor vrea însă să se ocupe mai mult de această cultură pentru că vrea să crească dovleci care să ajungă la 200 de kilograme.

"Câte kilograme are? 45. Aţi mai văzut un asemene dovleac? Niciodată", spune un localnic care pune pe cântar dovleacul şi rămâne uimit.

Dovlecii uriaşi atrag zilnic privirile locutorilor din Bălceşti care au vin la proprietar şi îl roagă să le dea şi lor seminţe pentru a cultiva acest soi.

''Spune-ţi-mi dacă aţi mai văzut vreodată un asemenea dovleac? - Nu, nu nicioadată. Să zic asa, e imens. O să cereţi vecinului seminţe să puneţi şi dumneavoastră? - Dacă vrea să îmi dea, chiar aş pune. La 45 de kg, nu am vazut”, spune un alt localnic.

Proprietarul se ocupă de câţiva ani cu cultivarea dovlecilor plăcintari, însă îi este foarte greu să îi comercializeze pentru că nu există piaţă pentru ei. Acesta este decis acum să încerce cu dovlecii uriaşi, poate are mai mult noroc.

"Am făcut un proiect european şi am vrut să accesez nişte bani şi apucându-mă de dovleţi, ca sa zic aşa, să pun, am făcut doua hectare într-o comună apropiată, am zis ia să fac mă să pun şi dovleac din acesta gigant în grădină. Cum l-am pus, aşa de la Dumnezeu a dat. Nu l-am tratat, nu l-am dat cu azot, nu l-am prăsit, când m-am dus, l-am găsit atâta în gradină. Probabil că dacă mă ocupam, vă da-ţi seama că îl făceam de 200 de kg", spune Răzvan Cobrescu.

Recordul mondial pentru un dovleac a fost atins de americani cu un dovleac care cântărea 700 de kilograme.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...