Special

Şcoala Juridică de Vară, la Facultatea de Drept

În perioada 24-28 septembrie 2018 se desfăşoară cea de-a VIII-a ediţie a programului de practică Şcoala Juridică de Vară, organizat de Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Craiova în parteneriat cu Baroul Dolj. Evenimentul se bucură de participarea a 12 studenţi care urmează studii în domeniul juridic în Craiova, Bucureşti şi Chişinău.

Este cea de-al doilea an în care programul se desfăşoară sub titulatura Şcoala de Vară „Nestor Craiovescu” după ce, în 2017, organizatorii au decis să celebreze prin această titulatură amintirea marelui jurist craiovean care a contribuit decisiv la pregătirea primei generaţii de jurişti români.

Programul celor cinci zile ale Şcolii de Vară include cursuri susţinute de cadre didactice ale Facultăţii de Drept, dar şi activităţi la instanţele judecătoreşti. „Scopul acestui program, care a devenit deja o tradiţie, este de a-i familiariza pe viitorii jurişti cu activitatea concretă pe care urmează să o desfăşoare după absolvirea studiilor şi de a le oferi prilejul să observe în mod direct profesioniştii din domeniu”, menţionează prof. univ. dr. Sevastian Cercel, decanul Facultăţii de Drept din Craiova.

„Astfel de proiecte trebuie încurajate în orice domeniu, pentru a le oferi studenţilor şansa de a confrunta propriile aşteptări cu realitatea profesiei pe care o vor urma. Este o experienţă care le va fi cu siguranţă de folos în viitor”, transmite decanul Baroului Dolj, prof. univ. dr. Lucian Săuleanu, care se implică în acest program încă de la debutul său.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...