Special

Noaptea cercetătorilor, organizată la Craiova

Vineri, 28 septembrie, de la ora 18.30, ştiinţa vă dă întâlnire la Universitatea din Craiova, la „Noaptea cercetătorilor” – un eveniment cu experimente trăsnite şi conferinţe fascinante din diverse domenii ştiinţifice. Intrarea este liberă.

Seara va avea în program ScienceCafé, standuri de prezentare ale facultăţilor Universităţii din Craiova, concursuri pentru elevi de liceu şi gimnaziu, activităţi destinate copiilor. În cadrul ScienceCafé se va desfăşura conferinţa ştiinţifică „Alfred Nobel şi premiile Nobel” susţinută de prof. dr. Lars BRINK de la Institutul de Tehnologie Chalmers, membru al Academiei Suedeze de Ştiinţe, membru al Comitetului Nobel pentru Fizică.

La Universitatea din Craiova vor putea fi vizitate standuri din mai multe domenii ale ştiinţei: fizică, chimie, matematică, horticultură, agricultură, mecanică, geologie, inginerie electrică, automatică, educaţie fizică şi kinetoterapie, litere, pictură, baze de date. Fiecare experiment va fi prezentat de profesori şi studenţi specializaţi în domeniu, astfel încât fenomenele ştiinţifice să fie înţelese de cei prezenţi la eveniment, indiferent de nivelul cunoştinţelor.

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment ce se desfăşoară anual în peste 350 de oraşe din Europa, cu sprijinul Comisiei Europene, aducând ştiinţa în mijlocul publicului. Tema anului 2018 este „HandlewithScience” / „Tratează cu ştiinţă”, un îndemn de a folosi „mintea ştiinţifică” în faţa provocărilor societăţii actuale - pseudoştiinţă, fake news, ideologii inflexibile. Universitatea din Craiova se alătură eforturilor a douăsprezece dintre cele mai prestigioase universităţi şi institute de cercetare din România. Printre parteneri menţionăm Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Institutul de Ştiinţe Spaţiale, Institutul de Fizică Atomică, ELI - Extreme LightInfrastructure, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş Bolyai, Institutul pentru Fizica Pământului, Universitatea de Vest din Timişoara. Este o unire de forţe fără precedent pentru promovarea ştiinţei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...