Special

Producţie record de mere într-o comună din Vâlcea

Este producţie record de mere în judeţul Vâlcea, la cea mai mare plantaţie din judeţ. Dacă anul trecut, au fost recoltate 300 de tone de mere de pe o plantaţie ce se întinde pe 25 de hectare, în comuna Copăceni, anul acesta producţia va fi de patru ori mai mare, adică la peste 1200 de tone. Sute de tone au ajuns deja în supermarketurile mari din ţară.

60 de oameni din localitate muncesc la foc continuu în ferma de la Copăceni din judeţul Vâlcea de mai bine de două săptămâni. Zilnic recoltează sute de tone de mere. Mulţi dintre ei nu au mai plecat la muncă în străinătate aşa cum erau obişnuiţi în această perioadă pentru că şi aici câştigă destul de bine. „Este o şansă să câştigaţi şi un ban. Este, să ştiţi, chiar este o şansă pentru noi şi pentru domnu ingiener că a făcut aici o fermă, sunt mulţi oameni care nu au serviciuri nu au de muncă, e o şansă bună”, spune unul dintre zilieri. Merele sunt depozitate în hale speciale unde sunt selectate, după care, cele ma frumoase pleacă către marile lanţuri de supermarketuri. „Anul acesta avem o producţie foarte mare , mai ales că anul trecut am avut o producţie undeva la 20 la sută din producţia pe care trebuia să o obţinem în mod normal, anul acesta avem o producţie avem undeva la 50-80 de tone la hectar”, spune Ionuţ Vasile Nicolae, inginer.

Merele pleacă de aici de la Copăceni către marile lanţuri de supermarketuri din capitală cu preţuril cuprinse între 2,5 lei şi 4 lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...