Politică

Senatorul Romulus Bulacu, interesat de situaţia culturilor din judeţul Vâlcea afectate de inundaţii

Senatorul vâlcean Romulus Bulacu a cerut lămuriri ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, cu privire la situaţia culturilor din judeţul Vâlcea afectate de inundaţii.

Domnule Ministru,

Peste 7.000 hectare de suprafeţe agricole, 3.000 hectare de păşuni şi peste 1.000 hectare de păduri au fost afectate de fenomenele hidrometeorologice din acest an. Inundaţiile din vara anului 2018 au făcut ravagii şi în culturile agricole ale fermierilor vâlceni. Conform centralizării efectuate de către Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Vâlcea, în perioada iunie-iulie a acestui an, inundaţiile au afectat 28 de localităţi, pagubele însumând circa 9,52 de milioane de lei.

Cele mai afectate culturi au fost cele de grâu, rapiţă şi triticale, daunele fiind de peste 3,2 milioane de lei. De asemenea, culturile de porumb şi sorg au fost distruse pe o suprafaţă de 972,2 hectare, pagubele fiind de peste 1,19 milioane de lei. Şi peste 682 de hectare de rapiţă au fost afectate de inundaţii, proprietarii pierzând bani ce însumează peste 1,17 milioane lei. De altfel, şi legumele de câmp au fost distruse pe o suprafaţă de 98 de hectare, pierderile fiind înregistrate cu peste 2,14 milioane de lei.

Pe cale de consecinţă, domnule ministru, cu autoritatea de care dispuneţi, vă rog să-mi comunicaţi dacă vor fi alocate sumele aferente acestor despăgubiri şi care sunt termenele? În cazul unui răspuns negativ, care sunt măsurile pe care le luaţi pentru a veni în sprijinul fermierilor ale căror culturi au fost distruse de fenomenele meteorologice?

Vă mulţumesc.

Solicit răspuns scris.

Senator Romulus Bulacu

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...