Eveniment

Salonul Naţional de Restaurare, la cea de-a XIV-a ediţie

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Oana Bică, a participat, miercuri, la deschiderea celei de-a XIV-a ediţii a Salonului Naţional de Restaurare, eveniment găzduit de Secţia de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei Craiova (MOC), prilej cu care a apreciat că prezenţa unor reputate personalităţi în domeniu la această manifestare reprezintă o recunoaştere a valorii specialiştilor de la MOC, precum şi a eforturilor investiţionale pe care administraţia judeţeană le-a întreprins în ultimii ani.

„Muzeul Olteniei Craiova, una dintre cele mai vechi instituţii de cultură din Cetatea Băniei, fondat în anul 1915, a ajuns la o vârstă a împlinirilor şi a maturităţii. Acest eveniment, pe care îl vom parcurge de-a lungul a trei zile, reprezintă o bună ocazie de a pune în lumină investiţiile Consiliului Judeţean Dolj, realizate în ultimii ani pentru Laboratorul de Restaurare şi Conservare din cadrul MOC, investiţii concretizate în dotarea acestuia după cele mai moderne standarde europene în materie.
Doresc să vă felicit pentru eforturile pe care le depuneţi, pentru rezultatele cu adevărat remarcabile ale muncii dumneavoastră de înaltă calitate şi de mare responsabilitate, datorită cărora astăzi putem vernisa o expoziţie impresionantă, care grupează peste 100 de obiecte de patrimoniu, provenind de la 27 de instituţii muzeale, religioase sau colecţii particulare din ţară. Faptul că, de-a lungul anilor, dumneavoastră giraţi această manifestare ne onorează şi reprezintă un semn al recunoaşterii valorii patrimoniale şi ştiinţifice a Muzeului Olteniei.

Suntem deosebit de onoraţi în a vă avea alături de noi acum, dar şi zi de zi, în toate demersurile noastre culturale pe care le întreprindem pentru comunitate, iar acest eveniment organizat astăzi, aici, reprezintă un argument solid în favoarea iniţiativei administraţiei judeţene de a continua sprijinirea financiară a specialiştilor de la Muzeul Olteniei”, a declarat vicepreşedintele CJ Dolj Oana Bică.

La deschiderea celei de-a XIV-a ediţii a Salonului Naţional de Restaurare, alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj Oana Bică au mai participat managerul Muzeul Olteniei Craiova, Florin Ridiche, preşedintele Asociaţiei Conservatorilor şi Restauratorilor din România, Mirel Bucur, şi prof. univ. dr. Ioan Opriş.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...