Actualitate

Populaţia din Olt, testată prin sistemul de avrtizare RO Alert

Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezintă o nouă etapă în procesul de punere în funcţiune a aplicaţiei RO-ALERT de avertizare şi alarmare a populaţiei în situaţii de urgenţă. Informarea populaţiei privind funcţionarea aplicaţiei RO-ALERT este necesară pentru continuarea testelor la nivel regional şi naţional, care sunt programate în perioada următoare.

Site-ul ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populaţiei şi detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât şi posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepţionarea mesajelor difuzate în situaţii de urgenţă.
Portalul informativ cuprinde următoarele secţiuni:
• Prezentarea sistemului RO-ALERT
• Configurare telefon
• Standarde - oferă informaţii privind tehnologia Cell Broadcast
• Întrebări frecvente
• Instalează aplicaţia DSU
• Contact
Secţiunea „Configurare telefon” asigură informaţii complete despre modul de configurare a telefoanelor mobile în toate reţelele, astfel încât publicul să poată recepţiona mesajul pe telefonul mobil de care dispune. Sistemul utilizează infrastructurile reţelelor operatorilor de comunicaţii mobile din România.
Mesajele RO-ALERT pot fi recepţionate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a reţelelor publice de comunicaţii mobile şi nu este necesară instalarea unei aplicaţii pe telefoanele mobile. Sistemul RO-ALERT funcţionează indiferent dacă utilizatorul deţine servicii de tip abonament sau prepay, iar recepţionarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.
Mesajul de avertizare poate fi transmis doar pentru anumite zone ameninţate de situaţii de urgenţă şi este particularizat în funcţie de tipul evenimentului produs ori prognozat. Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui şi a numărului de telefon al utilizatorului.
Secţiunea “Întrebări frecvente” oferă răspunsuri la întrebări legate de sistemul RO-ALERT, acoperind detalii tehnice, reguli de comportament în cazul recepţionării mesajelor de avertizare. În plus, portalul ro-alert.ro asigură conexiunea cu celelalte surse de informare puse la dispoziţie de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Începând cu data de 19 septembrie 2018, va începe testarea Sitemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT” şi la nivelul judeţului Olt.
În ziua de 19 septembrie, în intervalul orar 17.00-19.00, vor fi transmise mesaje de testare către populaţia din localităţile Balş, Corabia, Vişina şi Giuvărăşti, iar în data de 21 septembrie, în intervalul 10.00-12.00, vor fi transmise mesaje de avertizare către cetăţenii din Slatina, Caracal, Scorniceşti şi Stoeneşti.
Testarea sistemului va continua în data de 21 septembrie, în intervalul orar 17.00-19.00, când vor fi transmise mesaje de avertizare către o zonă din municipiul Slatina, iar în data de 24 septembrie, se vor transmite mesaje către toate localităţile din judeţul Olt.
În ziua de 26.09.2018, în intervalele 10.00-12.00 şi 17.00-19.00, vor fi transmite mesaje de avertizare către toate localităţile din România.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...