Administraţie

Cadastru gratuit pentru toate imobilele din Pieleşti - Dolj

Astăzi au început lucrările de cadastru general în comuna Pieleşti din judeţul Dolj. În perioada următoare, toate imobilele din această unitate administrativ-teritorială (UAT) vor fi măsurate şi înscrise în evidenţele de cadastru şi carte funciară, gratuit pentru cetăţeni. Finanţarea este asigurată din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 (PNCCF).

Marţi, a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor din comuna doljeană Pieleşti, în cadrul PNCCF. Astfel, până în luna octombrie 2019, vor fi eliberate, fără costuri pentru cetăţeni, peste 12.800 de cărţi funciare pentru proprietarii tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din comuna PIELEŞTI, judeţul Dolj. Comuna Pieleşti are suprafaţa de 6.569 ha şi un numîr estimat de aproximativ 12.808 de imobile.

La eveniment au participat directorul O.C.P.I. Dolj, Mihai CILIBIU, primarul localitîţii Pieleşti, Dan Viorel DICĂ, reprezentanţii prestatorului de servicii, dar şi o parte dintre locuitorii comunei.

În prezent, din totalul de 111 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţul Dolj, au fost cadastrate în proporţie de sută la sută trei UAT-uri (Drănic, Mischii, Goicea), iar în alte 104 se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât şi pe sectoare cadastrale, pe contracte de finanţare încheiate în anii 2017 şi 2018. Lucrările de cadastru aferente contractelor de finanţare încheiate la nivelul anului 2016 au fost deja finalizate la nivel de sectoare cadastrale.

"În prima etapă a PNCCF au fost incluse patru unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Dolj: Brădeşti, Coţofenii din Dos, Goicea şi Pieleşti. În comuna Goicea, lucrările de cadastru general au fost finalizate la începutul acestui an, la Brădeşti şi Coţofenii din Dos sunt în derulare.

De astăzi, lucrările de cadastru general încep şi în comuna Pieleşti, aflată pe traseul Drumului Expres Craiova – Piteşti.

Pentru anul 2018, noutatea este că a fost dublată suma pe care ANCPI o pune la dispoziţie primăriilor, pentru lucrările de cadastru general. Astfel, UAT-urile care au cheltuit deja 155.000 de lei (finanţarea 3) pot solicita un nou contract de finanţare cu oficiile de cadastru şi publicitate imobiliară (finanţarea 4). Pentru finanţarea 3 au fost încheiate contracte de finanţare pentru 93 de UAT-uri, dintre cele 101 de UAT-uri eligibile din judeţ, iar pentru finanţarea 4 au fost încheiate deja 60 de contracte, această etapă fiind încă în desfăşurare. Totodată, sperăm să înceapă cât mai curând lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor în cele 31 de comune din judeţul Dolj aflate pe lista celor 660 de UAT-uri din mediul rural din toate judeţele ţării, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020", a precizat directorul O.C.P.I. Dolj, Mihai CILIBIU.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. PNCCF este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, dar şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanţare poate fi bugetul local. Mai multe informaţii referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

23.10.2018 - 06:40Paul Aldoiu: Stii foarte bine ca mama ta sa dat drept ca este casatorita cu mine si mi-a vindut toate paminturile din Bucuresti cu o procura falsa.Credeti ca nu se va face dreptate intr-o zi, profitind de faptul ca eu sint in virsta si spera ca voi murii. Sa stati toata viata cu frica ca va vor orinde intr-o zi si o sa platiti.

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...