Reportaj

A investit toţi banii munciţi în străinătate într-un adăpost de animale

Femeia cu 400 de câini!

Dragostea pentru animale nu are limite. Cel puţin în cazul unei femei dintr- o comună din judeţul Dolj care a muncit ani în străinătate, iar toţii banii pe care i-a strâns i-a investit într-una adăpost pentru animale. Are 400 de câini, însă acum cere ajutorul oamenilor pentru că nu mai are bani să cumpere mâncare pentru patrupede. Primeşte din când în când hrană de la o asociaţie din Germania, dar nu este suficient.

“M-am născut şi am crescut până mi-au crescut şi mie aripile să zbor, în sud-vestul României, pe malul de sus al Dunării, în comuna Desa de lângă oraşul Calafat. Atunci când, eu copil, aveam supărarile mele, nu îmi găseam alinarea la sora mea, ci în fundul curţii in gluga de coceni, cu căţeii în braţe. Toate durerile mele le ştiau cateii. Când mi-am luat zborul am plecat la Bucureşti ca să învăţ carte şi să am serviciu, dar am avut întotdeauna căţei lângă mine. Apoi timpurile s-au schimbat şi serviciile s-au desfiinţat. Având o mama destul de în vârstă, cum tata decedase, m-am întors în locul meu natal. Aici ca peste tot în România, oamenii au devenit iresponsabili cu animalele. Şi am început să le strâng încetul cu încetul. Ajunsesem pe la 30 de câini şi nu mai făceam faţă cu cheltuielile, aşa ca am încercat şi eu marea cu degetul, ducându-mă în Italia la muncă împreuna cu soţul meu, animalele de acasă rămânând în grija mamei”, îşi începe povestea Daniela Popovici. A strâns bani în Italia şi a venit acasă unde a făcut un adăpost.

“Nici in Italia nu stăteau lucrurile prea bine cu animalele. Aşa că m-am pus pe treaba: să salvez câini şi pisici. Ca să-i îngrijesc am cautat o casa amărâtă, dar cu curte. Nu conta confortul nostru, ci confortul animalelor. Şi uite aşa banii câştigaţi prin muncă îi dăteam pentru animale şi în Italia şi în România. Până la urmă a trebuit să ne întoarcem acasă că sa avem grijă şi de părinţi, nu numai de animale.
Din banii care îi mai aveam am cumpărat o dubiţă cu aer condiţionat ca să pot transporta animalele (15 caini şi 13pisici) în siguranţă 2800 km. Acasă am redescoperit o lume şi mai indiferentă şi mai rea. Nu puteam trece nepăsătoare pe lângă suflete fără grai, suferinde, care îmi ieşeau în cale sşi mai luam câte unul acasa”, spune femeiea. Şi aşa a ajuns acum să aibă 400 de câini.

"Am înfiinţat o asociaţie pentru a putea proteja animalele. Nu vreau să trăiesc ziua în care cineva să mă sune şi să-mi spună că un suflet are nevoie de ajutor şi eu să nu pot să fac nimic", a declarat femeia. Aşa se face că în gospodăria din comuna Desa, judeţul Dolj, au ajuns sute de animale: cei mai mulţi sunt câini, apoi urmează pisicile, berbecuţii şi caii”, mai spune femeia. Necuvântătoarele au ajuns în gospodăria Danielei de prin toate colţurile ţării. Numai că femeia nu mai are acum bani să îi întreţină şi apelează la voluntară.

"Vreau să scriu să vadă şi înţeleagă toată lumea şi toţi cei care vor să ajute asociaţia "Mariuţa" şi cei care critică şi fac comentarii, fără să ştie adevăratele probleme pe care le au acolo şi cu care se confruntă acest adăpost şi implicit cea care îl deţine, Daniela Popovici. Am fost săptămâna trecută şi am făcut voluntariat, nu asta este ideea acestei postări şi nu am importanţă eu ci, căţeii de acolo... Vreau să înţelegeţi cu toţii cum sunt îngrijiţi aceşti căţei, foarte bine, am stat 2 zile acolo, plecând pe ideea că merg câteva ore şi ma întorc acasă însă nu am putut să plec şi să las această femeie singură şi cu atâtea probleme... am găsit-o pe Daniela, un om minunat care iubeşte într-un mod extraordinar şi sincer animalele... Este doar ea şi face totul singură la peste 400 de suflete!!!... Sunt un om discret şi nu îmi place să fac ori să vorbesc despre lucruri care nu sunt însă, Daniela Popovici există la fel cum există şi adăpostul pe care îl are în grija şi acele suflete nevinovate şi pure şi dacă noi nu ajutăm nu o poate face nimeni iar ea, este depăşită de situaţie, are nevoie de înţelegere şi susţinere. Haideţi să o ajutăm, să nu mai criticăm şi sa fim alături de aceşti căţei din adăpost asa cum ea, Daniela ajută şi nu refuză pe nimeni când este anunţată de un căţel cu probleme... se poate, orice se poate dacă există voinţă iar fără noi oamenii, nimic nu se va schimba... Vreau să cred că încă suntem umani, că încă avem iubire necondiţionată de oferit, că încă putem face lumea să fie mai bună", a postat pe pagina de socializare a asociaţiei, o voluntară, Roxana Voinea. Cei care vor să o ajute pe Daniela Popovici o pot găsi la adăpostul ei de la Desa, judeţul Dolj. Orice donaţie cat de mica ajuta:

Beneficiar: Asociaţia pentru protecţia animalelor Mariuţa Adresa: Str. Alexandru Vlahuţă 89, Desa, Jud. Dolj, 207225

IBAN Ron: RO63BRDE170SV37819291700 IBAN Euro: RO18BRDE170SV40406211700

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...