Actualitate

Consumatori prinşi la Perişani cu racorduri ilegale din conductele Apavil

În urma înregistrării unor pierderi semnificative din reţeaua de apă potabilă care alimentează comuna Perişani, începând cu data de 22.08.2018, societatea Apavil SA a demarat acţiunea de depistare a pierderilor de apă în această comună.

Verificările efectuate de echipele operative ale societăţii, dotate cu echipamente CCTV şi camere video de inspecţie branşamente, au dus la concluzia că nu există fisuri sau deteriorări ale conductelor de alimentare cu apă potabilă, fapt care a determinat investigarea stării branşamentelor consumatorilor. Din cei 343 consumatori, au fost verificaţi până în prezent 55, iar dintre aceştia doar 33 au fost găsiţi în regulă. Au fost depistate, în principal, branşamente de tip „by-pass” care ocoleau contorul de apă în scopul sustragerii de la înregistrarea consumului.

Având în vedere faptul că furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă constituie infracţiune în domeniul serviciilor de utilităţi publice şi se pedepseşte potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, Societatea Apavil SA va face plângere penală pentru furt tuturor consumatorilor care au fost depistaţi că fură apă. De asemenea, în perioada următoare vor fi efectuate verificări în toată aria de delegare, acolo unde se înregistrează pierderi nejustificate.
 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...