Actualitate

A.B.A. Olt şi S.G.A. Vâlcea, voluntari în proiectul „Let’s Do It România”

Ziua de Curăţenie Naţională, eveniment ajuns la a VI-a ediţie este cea mai mare mişcare socială din ţară dedicată ecologizării mediului înconjurător.

Campania de anul acesta a avut loc în data de sâmbătă, 15 septembrie şi s-a desfăşurat sub sloganul World CleanUp Day.

Mişcarea “Let's Do It, World!”, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naştere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curăţenie Naţională şi a reuşit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din reţeaua internaţională “Let's Do It World!” încă de la început, fiind a patra ţară care a organizat o acţiune naţională de curăţenie.

Şi la această ediţie, proiectul s-a bucurat de succes în judeţul nostru, angrenând multe instituţii şi administraţii locale, acestora alăturându-se, ca întotdeauna, şi angajaţii A.N. “Apele Române”.

Referitor la acţiunea de voluntariat din 15 septembrie 2018, din cadrul campaniei naţionale ”Let´s Do It, Romania!, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Olt, domnul Ştefan Prală a mobilizat un număr mare de voluntari ( peste 220) la nivelul bazinului hidrografic Olt, mai precis: S.G.A. Vâlcea, S.G.A. Olt, S.G.A. Sibiu, S.G.A. Braşov, S.G.A. Covasna şi S.G.A. Harghita.

Menţionăm faptul că, încă de la prima ediţie, angajaţii A.B.A. Olt s-au implicat în această campanie de ecologizare.

“În fiecare an, prin participarea noastră ca voluntari la această campanie de ecologizare naţională, dorim să contribuim la protejarea naturii şi refacerea ecosistemului, campanie ce completează acţiunile permanente ale Administraţiei Bazinale de Apă Olt, pe cursurile de apă şi digurile din administrare, cuprinse anual în Planul Tehnic al fiecărui Sistem de Gospodărire a Apelor din bazinul hidrografic Olt”
- a precizat dl. Ştefan Prală, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Olt.

La nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, campania de curăţenie a fost gestionată de primărie, cu implicarea directă a domnului primar Mircia Gutău.
Pe parcursul acţiunii, voluntarilor li s-au pus la dispoziţie: mănuşi, saci, apă plată, asistenţă medicală şi rutieră.

În municipiul Râmnicu Vâlcea, împărţiţi în mai multe echipe, dar acţionând în comun, aproximativ 60 de voluntari din cadrul A.B.A.Olt şi S.G.A. Vâlcea au igienizat zona împădurită pe ambele părţi ale Bulevardului Dem Rădulescu şi în zona Ştrandului Ostroveni.

În aceeaşi zi, acţiuni similare de salubrizare au întreprins şi formaţiile de lucru din cadrul S.G.A. Vâlcea pe anumite tronsoane ale cursurilor de apă:
-formaţia Govora şi formaţia Rm. Vâlcea, pârâul Hinţa - zona ştrandului;
- formaţia Horezu, pârâul Luncăvicioara- zonza Pod DN langă Staţia Hidro;
- formaţia Drăgăşani, pârâul Pesceana - zona Valea Caselor şi Mamoteşti ;
- formaţia Brezoi, pârâul Lotru amonte confluenţa Olt.

Angajaţii formaţiilor de lucru au acţionat alături de voluntari ai primăriilor din zonele respective, redând naturii frumuseţea pe care, din păcate, deşeurile o răpesc în fiecare zi.

La această acţiune au fost folosite maşini şi utilaje ale A.B.A. Olt şi S.G.A. Vâlcea pentru ridicarea şi transportul deşeurilor colectate la locurile stabilite de organizatori.

În urma acestei acţiuni au fost colectaţi, din zonele mai sus menţionate, aproximativ 250 de saci cu diferite deşeuri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...